FC Slovan Liberec | Na Kypr se Slovanem poletí i zahraniční útočníci Musa a Yu (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
06.01.2019

Na Kypr se Slovanem poletí i zahraniční útočníci Musa a Yu (+video)

Tomáš Honzejk
Nedělní úvodní fyzické testy absolvovali i dvacetiletý chorvatský útočník Petar Musa a o dva roky starší jihokorejský forvard Kanghyun Yu. Oba v pondělí odletí s naším týmem na úvodní kyperské soustředění.

Petar Musa se narodil 4. března 1998 v chorvatském Záhřebu a prošel akademií tamního klubu NK. Do Česka se tento vytáhlý útočník dostal už v roce 2017, kdy si ho vyhlédla pražská Slavia, odkud následně zamířil na hostování do Viktorie Žižkov, v jejímž dresu mezitím zvládl odehrát 34 druholigových zápasů a nastřílet v nich 11 gólů. „Petar přichází do Liberce ze Slavie Praha na hostování do června 2020,“ prozradil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.


Jihokorejec Kanghyun Yu narozený 27. dubna 1996 se v české nejvyšší soutěži mihnul už v květnu 2017 v dresu Slovácka, kde jinak nastupoval převážně za juniorku, než jeho angažmá ukončilo vážné zranění zánártních kůstek vyžadující operaci a další léčbu. „Tento jihokorejský útočník byl u nás na podzim na testech, při nichž si řekl o další šanci. Teď s naším týmem tedy odletí i na Kypr,“ vysvětlil Koukal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek NET-SYSTEM
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick