FC Slovan Liberec | Na Slovan čeká nepříliš oblíbený soupeř z Teplic, dokáží modrobílí doma získat všechny tři body?
Menu Další Zavřít Zavřít
02.08.2018

Na Slovan čeká nepříliš oblíbený soupeř z Teplic, dokáží modrobílí doma získat všechny tři body?

Šimon Knopp
Liberec – Po těžkém utkání v tropických teplotách proti Viktorce narazí Slovan ve třetím kole FORTUNA:LIGY na doposud neporažené FK Teplice. Liberečtí budou chtít navázat na první úspěšný domácí zápas v nové sezóně a navíc hostům oplatit poslední dvě porážky. Přijďte podpořit náš tým v sobotu od 17 hodin na stadionu U Nisy!

FK Teplice

Přestože FK Teplice v prvním kole pouze remizovaly 1:1 s Příbramí, tak ve druhém ukázal tým charakter a zároveň i svoji nebezpečnost. Tepličtí totiž dokázali vstřelit hned 5 branek a zvítězit nad Duklou (celkovým výsledkem 5:2). Po dvou gólech vstřelil jak forvard David Vaněček, tak i záložník Jakub Hora, jeden pak přidal obránce Tomáš Vondrášek. I díky povedenému poslednímu duelu hráči ze Stínadel vévodí ofenzivním statistikám v lize, to pro Slovan znamená, že se bude muset mít před nimi na pozoru.

Výhodou hostí je jednoznačně stabilita jejich kádru, který se od minulé sezóny příliš nezměnil. Jediný odchod se uskutečnil v případě zkušeného Rezka, jenž přestoupil do Příbrami. Trenérovi Danielu Šmejkalovi se povedlo do svého týmu přivést hned trojici nových hráčů. Jedním z nich je křídlo Pavel Moulis z Olomouce, dále obránce Jan Hošek z Karviné a posledním z nováčků v teplickém dresu je estonský záložník Siim Luts z Bohemians.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC Slovan Liberec FK Teplice
44 ZÁPASY 44
16 VÝHRY 20
8 REMÍZY 8
20 PROHRY 16
52 VSTŘELENÉ GÓLY 56
56 INKASOVANÉ GÓLY 52
87 ŽLUTÉ KARTY 92
4 ČERVENÉ KARTY 5
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

FC Slovan Liberec

Před svěřenci trenéra Zsolta Hornyáka stála v pondělí velká výzva v podobě Viktorky. Prvních pár minut byla Plzeň doma zaskočená rychlým a agresivním napadáním libereckých, ovšem v prvním poločasu branka, i přes velkou šanci Peška, nepadla. V druhé půli převzali částečně otěže zápasu hráči trenéra Pavla Vrby, Krmenčík využil šanci a rozhodl o těsné výhře domácích 1:0.

Tentokrát se ale ve třetím kole FORTUNA:LIGY Slovan představí v duelu s Teplicemi, proti kterým nemá v poslední době zrovna nejlepší bilanci. V minulé sezoně totiž oba zápasy dopadly shodně 2:1, lépe pro teplické. Reportáž z posledního zápasu, jenž se odehrál v dubnu, naleznete zde

Zřejmé je, že v sobotním zápasu na nás čeká trochu jiná pozice než proti Plzni, kde jsme byli spíše v roli outsidera. V historických vzájemných zápasech padalo většinou velké množství branek a vzhledem k poslednímu utkáním Teplic se máme na co těšit. Slovan bude chtít před domácími fanoušky částečně odčinit porážku a navíc získat i tři body, jak už zmínil v pozápasovém rozhovoru s Viktorkou Jakub Pešek. To, že se tým v tomto týdnu pilně připravuje na Teplice, potvrdil i trenér Hornyák, jehož krátké shrnutí k sobotnímu zápasu si můžete přečíst níže.

Přijďte i Vy v sobotu od 17 hodin na stadion U Nisy fandit Slovanu a společně jej podpořit, aby získal další body!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Hattrick Beat radio