FC Slovan Liberec | Naváže juniorka na cennou výhru z minulého týdne? Do Liberce zavítá Hradec
Menu Další Zavřít Zavřít
07.10.2018

Naváže juniorka na cennou výhru z minulého týdne? Do Liberce zavítá Hradec

Redakce
Liberec - Před týdnem si naše juniorka vyšlápla na silnou Mladou Boleslav a nyní se bude snažit potvrdit svou formu také v pondělí od 13 hodin na Městském stadionu v Liberci proti Hradci Králové. Podaří se jí to?

Cenná výhra v Boleslavi

Juniorka má za sebou velmi solidní start soutěže. Vždyť z dosavadních deseti zápasů pouze třikrát prohrála, naopak dvakrát remizovala a pětkrát zvítězila. Na svém kontě tak má sedmnáct bodů a patří jí pátá příčka české části Juniorské ligy. Na sedmé místo, tedy první nepostupové, už má v tuto chvíli náskok čtyř bodů.

V minulém týdnu se navíc naši mladíci postarali o velmi cenný výsledek. Na hřišti Mladé Boleslavi, která se v tu dobu dělila o první příčku s Teplicemi, vybojovali výhru 2:1 a dokázali, že se mohou měřit i s těmi nejsilnějšími celky. Potvrdit to nyní budou chtít proti Hradci Králové.

Hradec čeká na probuzení

Východočeši si v samotném úvodu sezony nevedli vůbec špatně. V prvních třech duelech nenašli přemožitele a uhráli například cennou remízu s pražskou Spartou. Následoval však výrazný propad formy. Po prohře s Mladou Bolelsaví sice ještě urvali výhru nad Slavií, ta ale byla na dlouho posledním ziskem.

Hradec vzápětí čtyřikrát v řadě prohrál, když postupně nestačil na Jablonec, Teplice, Bohemians a Plzeň. Co naplat, že tři z těchto porážek byly pouze o jediný gól, na nulovém bodovém zisku to nic neměnilo. Zato před týdnem se tým z města pod Bílou Věží vzedmul ke skvělému výkonu a rozstřílel Příbram 7:2, díky čemuž po více než měsíci znovu zvítězil. Bude to znamenat hradecké probuzení?

Naposledy bez branek

Oba celky mají zatím v Juniorské lize vcelku vyrovnanou bilanci. Z třinácti zápasů Slovan zvítězil pětkrát, královéhradečtí fotbalisté šestkrát a dva duely skončily remízou. To je příklad také posledního měření sil, kdy se naši mladíci představili v Hradci Králové v loňské nadstavbě o titul. Fanoušci tehdy čekali na gól marně, zápas skončil 0:0.

Jak dopadne první letošní souboj obou soupeřů? Zápas začíná v pondělí v 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Hradec Králové
13 ZÁPASY 13
5 VÝHRY 6
2 REMÍZY 2
17 VSTŘELENÉ GÓLY 15

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)

Branky: bez branek.

Rozhodčí: Mikyska – Novák, Dohnálek.

ŽK: 35. Jukl, 76. Miker, 87. Hašek – 55. Kazda, 57. Baláž.

Hradec: Pajer – Novák, Mullens (46. Vukčevič), Miker, Chocholatý, Brokeš (78. Kropáček), Dermedjan (71. Rajnoch), Hašek, Kundrt, Martinec (C), Jukl.

Slovan: Franc – Doležal (59. Prokš), Vrabec, Baláž (83. Sixta), Heppner (C), Micovčák (89. Drahoš), Kazda (79. Vébr), Dvořák, Michal, Gembický, Vukliševič.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Inago
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec