FC Slovan Liberec | Nguyen míří na hostování, chytat bude za Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
22.06.2021

Nguyen míří na hostování, chytat bude za Slovácko

Redakce
Liberec – Brankář Filip Nguyen opouští kabinu Slovanu, na roční hostování s opcí míří do Uherského Hradiště. Zbývá dotáhnout jen poslední formality. Slovácko během minulého ročníku vybojovalo evropské poháry, 28letý gólman má přitom čerstvé zkušenosti z Evropské ligy, v níž naše mužstvo postoupilo až do základní skupiny.

Teprve druhé ligové angažmá kariéry okusí Filip Nguyen v kádru čtvrtého celku loňské sezony. Slovácko vybojovalo v napínavém ligovém finiši účast v předkolech Konferenční ligy. „Filip už během jara naznačoval, že by chtěl chytat pravidelně. Loučili jsme se po konci ročníku s tím, že jsem věděl o řešení nabídek. Počítal jsem s tím, že u nás bude pokračovat dál, pokud ho nezaujme jiné angažmá,“ komentoval Pavel Hoftych.

„Odchází na Slovácko, kde si ho realizační tým bere i z důvodu zkušeností s Evropskou ligou, moc hráčů na Slovácku tu zkušenost nemá. Filip ji má dost čerstvou, bude chtít zkušenosti využít. Bavili jsme se spolu o tom, že jsem také na Slovácku působil a vím, že se tam dělá fotbal dobře včetně příznivého klimatu místních lidí,“ pokračoval trenér našeho mužstva.

„Vždy se tam dobře pracovalo, pro Filipa to může být nová zkušenost. Věřím, že Slovácku může pomoct dojít co nejdál. Popřál bych mu, aby se dostal tak daleko, jako jsme se dostali minulou sezonu my,“ dodal Hoftych. Nguyen odchytal v lize celkem 77 duelů, všechny v dresu našeho mužstva, ve 27 případech udržel čisté konto a zapsal více než 70% úspěšnost zásahů. Do Slovanu přicházel v únoru 2018 z Vlašimi.

A co fanouškům Slovanu vzkazuje Filip Nguyen? „Doufal jsem v loučení za jiných okolností, což se bohužel nepovedlo, ale díky Liberci jsem si zachytal ligu, Evropskou ligu a dostal jsem se i do reprezentace. Budu vzpomínat rád na kluky, navíc jsem navázal spoustu kamarádských vztahů nejen s hráči, ale i všemi zaměstnanci klubu. Chtěl bych poděkovat fanouškům, protože jsem od nich cítil obrovskou podporu, i když jsem nechytal. Ještě jednou velký dík a uvidíme se v budoucnu.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Procentrum
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna