FC Slovan Liberec | Nová smlouva pro Gembického! Talentovaný univerzál podepsal do roku 2022
Menu Další Zavřít Zavřít
14.11.2019

Nová smlouva pro Gembického! Talentovaný univerzál podepsal do roku 2022

Redakce
Liberec - Liberec – Dvacetiletý univerzál Dominik Gembický sice na svůj premiérový start ve FORTUNA:LIZE čeká, ale za výkony v přípravných utkáních A-týmu i ČFL si vysloužil novou smlouvu. Talent podepsal se Slovanem smlouvu do roku 2022. „Budu se chtít prokousat do základní sestavy," hlásí.

„Dominika zdobí rychlost, dobrá technika a hra oběma nohama. Proto jsme se rozhodli s ním dále pracovat a má novou smlouvu do roku 2022," komentoval kontrakt sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Dvacetiletý talent přišel do Liberce ze Semil, s mládežnickými celky Slovanu nastupuje už od kategorie U14. V aktuálním ročníku ČFL dal dva góly, připsal si i starty v přípravných zápasech A-týmu.

„Podpis smlouvy pro mě znamená, že mohu být finančně samostatný, ale ve fotbalovém světě je to jen začátek. Musím se chtít pořád posouvat dál a neuspokojit se. Jen tak se můžu někam dostat,“ řekl Gembický.

Cíl je jasný. „Chtěl bych se dostat do sestavy Áčka, na lavičku, postupně nastupovat a prokousat se do základu, až poté budu řešit co dál. Nejdůležitější je teď A-tým. Vše ostatní se uvidí. Zahrát si za Slovan je splněný sen a třešnička na tom všem by byly vstřelené góly. To už ale hodně předbíhám,“ pokračoval dvacetiletý talent.

Jisto nemá prozatím ani o postu. „Čistého útočníka jsem hrával naposled v U19, kde se mi docela dařilo. V už neexistující juniorce jsem hrál křídlo, teď mě pan trenér Pavel Hoftych zkoušel i na beku. Samozřejmě pozici určuje kouč a já si nemůžu vybírat. Jsem vděčný, že jsem v kádru, a i když krajní obránce není úplně to, na co jsem zvyklý, snažím se ukázat, co umím i na této pozici a stále se učím,“ dodal Gembický.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Fintex
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna