FC Slovan Liberec | Oslabení jsme zvládli neskutečným způsobem. Klobouk dolů před celým týmem, chválí spoluhráče Pešek
Menu Další Zavřít Zavřít
19.08.2019

Oslabení jsme zvládli neskutečným způsobem. Klobouk dolů před celým týmem, chválí spoluhráče Pešek

Tomáš Honzejk
KARVINÁ/LIBEREC - Očekávalo se, že to bude bitva. Válku však vyhlížel málokdo. Naši hráči dohrávali utkání v Karviné hned bez dvou vyloučených hráčů. I přesto ale dokázali vyválčit veledůležitou výhru 1:0 a odpoutat se z předposledního místa tabulky. Jediným střelcem utkání se stal šikovný záložník Jakub Pešek.

Před zápasem jsme se nacházeli na 15. místě tabulky a pouze náš soupeř ze Slezska byl pod námi. Utkání jsme ale zvládli a zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem. "Po průběhu utkání musíme brát výsledek všemi deseti. Je to super výsledek z venku, který jsme potřebovali," hodnotí zápas jediný úspěšný střelec. Vrátil se také k prvnímu vyloučení zápasu. "Vyloučení Oscara přišlo docela brzy. Karviná se díky tomu dostala do tlaku. My jsme to ale zvládli neskutečným způsobem. Semkli jsme se a hráli týmově. Klobouk dolů před celým týmem," pochválil své spoluhráče mladý štírek.

Čekali jsme dlouho na vítězství, ale podařilo se nám to

Nezapomněl připomenout, že nedílnou součástí úspěchu je muž v bráně Filip Nguyen. "Bagy měl opět skvělý zápas, kdy nás podržel. Parádní výkon," pokračoval v ódách do svých řad. Prozradil také, jak viděl svou branku. "Od Kuchtiče přišel centr ze strany a Oscar to propustil za sebe, možná si chtěl míč zpracovat. Mně to spadlo na nohu a štěstím jsem to trefil gólmanovi mezi nohy a mohli jsme se jít radovat," neskrýval, že záměr střílet mezi nohy v tom nebyl. "Chtěl jsem to hlavně trefit, což se mi povedlo a padlo to tam," dodal skromně. Slovanu se tedy po čtyřech porážkách v řadě podařilo podruhé v sezóně naplno bodovat, navíc opět vyplenil slezskou část republiky. "Série porážek byla nepříjemná. Čekali jsme dlouho na vítězství, ale podařilo se nám to. Navíc venku na hřišti soupeře. Teď se nachystáme na Spartu a doufám, že začneme sbírat body, abychom se dostali v tabulce výše," vyhlíží atraktivní duel na stadionu U Nisy muž s desítkou na zádech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Inago
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact