FC Slovan Liberec | Oslavenec Rabušic: Musíme pokračovat a fungovat jako tým!
Menu Další Zavřít Zavřít
17.09.2020

Oslavenec Rabušic: Musíme pokračovat a fungovat jako tým!

Redakce
Vilnius/Liberec - Slovan v Litvě vybojoval postup, Riteriai porazil i díky výraznému příspěvku střídajícího Michaela Rabušice 5:1. Zkušený útočník přišel na hřiště v 62. minutě, nepříjemný tlak domácích zlomil gólem a následnou vybojovanou penaltou. To vše v den svých 31. narozenin.

Co k utkání říct?
Udělali jsme si to těžší, než jsme chtěli. Začátek byl z naší strany dobrý, ale neuznali nám třetí gól, který by asi utkání ukončil. Soupeř následně naopak jednou vystřelil a prosadil se. V podmínkách se hrálo špatně, byla zima a balon chytal vítr. Soupeř svůj gól krásně trefil.

Jak jste se vypořádali s umělým trávníkem?
Nakonec byl asi nejmenší problém. Den před zápasem ale bylo asi třicet stupňů a v den utkání deset. Navíc foukal vítr. První půli jsme hráli po jeho směru, ale ve druhém šlo o něco jiného... Spíš to byl boj. Kopli jsme dlouhý nákop a balon zůstal u naší brány. Takové zápasy každopádně v předkolech jsou a zaplať pánbůh, že jsme to zvládli.

Nebylo těžké naskočit do zápasu v době, kdy byl tým pod tlakem?
Prvně jsem měl za úkol v klidu dohrát zápas. Bylo to takové chaotické, dostali jsme gól. Nejsme tak zkušení, zbytečně jsme se nechali zatlačit a nehráli jsme tolik takticky. Pomohla nám třetí branka, která rozhodla.

A nakonec jsi vstřelil gól a ještě vybojoval penaltu, kterou proměnil Júsuf.
Namotal jsem se k tomu. Jsem rád, říkal jsem Péšovi (Jakub Pešek), ať jen překopne hráče, což se povedlo. Penalta přišla po pěkné akce od autu, kterou jsme hezky vykombinovali obranu. Jasná pecka. Duel skončil 5:1, takže se můžeme bezstarostně podívat na zápas dalšího soupeře.

Dal sis hezký dárek k 31. narozeninám, že?
Šestadvacátým, ne? (smích) Ne, už od rána mi chodí zprávy, trenér nám snad povolí jedno pivko a třeba si přiťukneme. S čistou hlavou se podíváme na fotbal a budeme se pomalu chystat na neděli, kdy hrajeme proti Karviné. Na ligu nebude těžké přepnout, jsme všichni mladí kluci a jde teprve o začátek sezony. Dostali jsme se do tempa, když se vyhrává, hraje se hrozně dobře... Musíme pokračovat a fungovat jako tým, pak vás to baví. Jede se na vlně, nesmíme nic podcenit a na něco se vykašlat, aby to fungovalo dál.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Speditrans
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal