FC Slovan Liberec | Pauza znát nebude. Doléčili jsme šrámy a jsme v ideální kondici, věří Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2020

Pauza znát nebude. Doléčili jsme šrámy a jsme v ideální kondici, věří Rabušic

Tomáš Honzejk
Liberec - Už je to tu! Slovan nastoupí k prvnímu zápasu skupiny Evropské ligy na stadionu U Nisy proti belgickému Gentu. Hrát se bude bohužel před prázdnými tribunami. "Doufám, že nějací fanoušci si cestičku ke stadionu najdou a trochu nás podpoří," přeje si Rambo, který bude startovat v Evropské lize potřetí v dresu Slovanu.

Přibližně tři týdny jste nehráli soutěžní zápas. Jak moc jste natěšení na utkání?

Bohužel je to tak. Situace v republice je taková, jaká je. Naštěstí jsme odehráli alespoň přátelské utkání s Duklou Praha a myslím si, že se dostatečně trénovalo. Od zápasů jsme si tedy odpočinuli a věřím, že všichni budeme natěšení na zápas proti Gentu, protože taková utkání se nehrají každý den. Bude to svátek fotbalu, bohužel bez lidí. I přesto to bude pro kluky zážitek.

Nebojíte se, že by absence zápasů mohla být znát?

Nebojím. Hráli jsme přátelák s Duklou, jak jsem zmínil. Hodně kluků navíc bylo se svými národními týmy a zápasy hráli. Mohli jsme také doléčit šrámy, které byly. Měli bychom být v ideální kondici a bude to pouze o nás.

Jak eliminovat zápasové manko? Cítíte na sobě, že jste dlouho nehráli?

Já osobně určitě ne. Měl jsem tento týden takový hektický. Nejprve jsem odehrál zápas proti Dukle a následně nastoupil za nároďák ve Skotsku. Žádné manko opravdu necítíme.

Co by mohlo, s ohledem na předchozí pohárová a ligová utkání, zdobit Liberec?

Když se někdo podívá na naší hru, je mu to celkem jasné. Nebudeme nic měnit. Jsme poctivé, důrazné mužstvo. V Evropě to bude platit dvojnásob. Nemusíme tolik tvořit a můžeme hrát svou hru. Věřím, že budeme připravení. Šancí nejspíš nebude mnoho, o to důležitější bude jejich proměňování, abychom mohli hrát náš fotbal.

Vy jste jeden z nejzkušenějších hráčů, co se týče evropských pohárů. Budete radit spoluhráčům a předávat jim zkušenosti?

Milan Knobloch (pokladník) už chystá kolonku: první start v EL, což jsem rád, protože to bude dost peněz. (smích) Jinak bych řekl, že se nedá moc věcí předat. Kluci uvidí sami, s kým budeme hrát a jaké to bude. Možná to bude takový kolotoč pro nás, protože všichni naši soupeři umí s míčem, jsou šikovní. My je musíme předčít důrazem a hrát svoji hru. Uvidíme, na co to bude stačit. Celá skupina bude škola, kde se každý může ukázat v Evropě. Tyto zápasy jsou mnohem víc než zápasy v lize.

Bohužel se hraje bez diváků. Zůstává i přesto domácí prostředí výhodou?

Řekl bych, že ano. Stadion U Nisy má své kouzlo. Doufám, že nějací fanoušci si cestičku ke stadionu najdou a trochu nás podpoří. Pro nás je to ideální stadion a soupeřům se tu nikdy nehraje lehce.

Jak nejlépe prostoupit defenzivou Gentu, která nepůsobí nejpevněji a navíc bude s velkou pravděpodobností chybět gólmanská jednička Bolat?

Už jsem to několikrát nastínil. Mají velké a silné stopery. Budeme se snažit projít rychlostně kolem nich a zkoušet to jeden na jednoho a z protiútoků. To by jim mohlo dělat problémy. Uvidíme, jak se bude vyvíjet samotný zápas. Může se stát cokoliv. Nějakým způsobem jsme nachystaní a doufám, že to na ně bude platit.

Evropskou ligu si zahraješ potřetí a pod třetím trenérem. Na jakou z předchozích účastí nejraději vzpomínáš? Pod trenérem Šilhavým (2013) nebo pod trenérem Trpišovským (2015)?

Určitě na první jízdu pod trenérem Šilhavým. Měli jsme super kolektiv a postoupili do play-off. Dá se říct, že jsem byl stěžejním hráčem a dařilo se mi. Ve skupině jsem dal tři góly a následně mohl přestoupit do Itálie. Říkal jsem to i klukům, že toto je cesta, kde se mohou ukázat a přestoupit do velké ligy.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek KB Design
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio