FC Slovan Liberec | Pešek, Koscelník a Mara! Na reprezentační srazy míří liberecká trojka
Menu Další Zavřít Zavřít
16.03.2021

Pešek, Koscelník a Mara! Na reprezentační srazy míří liberecká trojka

Redakce
Liberec – Hned trojice hráčů našeho celku se objeví na srazech seniorských reprezentací. Trikot českého národního týmu oblékne Jakub Pešek, za Slovensko byl nominován Martin Koscelník a Kamso Mara bude usilovat o body do tabulky kvalifikace Poháru afrických národů.

Bitvy na mezinárodním poli si mohou vyzkoušet hned tři fotbalisté Slovanu. Českou republiku bude reprezentovat krajní záložník Jakub Pešek, který tak dostane šanci naskočit do tří bitev následujícího týdne a půl. Národní výběr kouče Jaroslava Šilhavého se postupně utká v kvalifikaci o mistrovství světa s Estonskem, Belgií a Walesem.

Česko má ve skupině kromě tří zmiňovaných celků ještě Bělorusko. Z pětičlenné tabulky postupuje přímo do základní skupiny šampionátu jen vítěz, druhý celek zkusí štěstí v baráži o mistrovství světa. Kvalifikace úvodním duelem v Pobaltí teprve začíná.

„Jsem rád, že jsem podruhé v nominaci. První pozvánka byla taková covidová, ale za tuto jsem šťastný. Vyzkoušel jsem si obléct český dres a byla to obrovská motivace. Makal jsem na tom, jak jsem mohl, abych si to zopakoval a hrozně mi pomohl tým. Bez něj bych se tam nedostal," komentoval Jakub Pešek. „Svoji práci jsem dělal na maximum a myslím, že i čísla mi pomohla. Těším se, bude to pro mě velká zkušenost a motivace do další práce, abych takové okamžiky zažíval častěji. Je to něco neskutečného, můj cíl odmalička, strašně si toho vážím a cením.“

Pešek - Koscelník

Obdobné bitvy čekají také Slovensko, do jehož výběru byl nominován Martin Koscelník. Naši sousedé naskočí do duelů proti Kypru, Maltě a Rusku, 26letý zadák na posledním srazu reprezentace chyběl, teď je však součástí nominace.

Slovákům los přidělil do skupiny ještě silné Chorvatsko a Slovinsko. Jejich tabulka je na rozdíl od té české šestičlenná, parametry postupu však zůstávají stejné. Trenér Štefan Tarkovič, jenž nahradil na lavičce Pavla Hapala, bude připravovat svůj celek na dvě domácí bitvy, Slováci budou cestovat jen na Kypr.

Posledním nominovaným libereckým hráčem se stal Kamso Mara. Pravidelný reprezentant Guineje se pokusí společně se spoluhráči uhrát body do kvalifikace Poháru afrických národů. Ta je na rozdíl od evropských skupin o MS v plném proudu, Guinea drží druhou postupovou příčku za Mali. Na třetí Namibii má náskok pěti bodů, poslední je ve skupině A Čad.

Středopolař Slovanu se v národním dresu představil naposledy během listopadu minulého roku, kdy spolehlivým výkonem přispěl k remíze 1:1 s Čadem. Teď jeho rodnou zemi čekají klíčové souboje s Mali a Namibií.

Všem hráčům přejeme hodně štěstí a vydařené výkony na mezinárodní úrovni!

Kamso Mara

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek Vavruška Hanke
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec