FC Slovan Liberec | Pešek po postupu: Trenéři odvedli skvělou práci, jdeme kolo od kola
Menu Další Zavřít Zavřít
03.03.2021

Pešek po postupu: Trenéři odvedli skvělou práci, jdeme kolo od kola

Redakce
Liberec – Pohár mu sedí. Jakub Pešek se výraznou střeleckou produktivitou podepsal pod loňským postupem do finále MOL Cupu, teď brankou v 89. minutě rozsekl osmifinálový duel s Českými Budějovicemi (1:0). „Za pohárového specialistu se nepovažuji. Mám hořkou vzpomínku na minulé finále, cíl je, abychom si to zažili ještě jednou a s vítězným koncem," řekl po utkání.

Bylo nepříjemné hrát odvetu se soupeřem, s nímž jste se utkali podruhé za dva týdny?
Pro oba je to stejné. Čekali, jak utkání bude probíhat... Věděli jsme, že má soupeř precizní obranu a že musíme proměnit šance, které si vytvoříme. Hráli jsme spolu nedávno v lize a čekali jsme, že nepůjde znovu o nic jednoduchého, což se potvrdilo. Byl to podobný zápas o jednom gólu. Podařilo se ho vstřelit nám.

Co k trefě z 89. minuty říct?
Mosky dal balon do kapsy a já zavíral zadní tyč. Byl jsem už v poměrně velkém úhlu, ale procpal jsem to tam. Šlo o důležitý gól, ale musíme jít kolo od kola jako minulou sezonu.

Rozhodla četná střídání ve druhé půli?
Jo, trenéři odvedli skvělou práci. Hráli kluci, kteří s námi trénují, konkurence je veliká. Čekali na svou šanci a ukázali se v dobrém světle. Se silnými Českými Budějovicemi hráli skvěle. Pak jsme naskočili my střídající a jsme rádi, že jsme se prosadili.

Věřili byste si i do případného prodloužení?
Věřili jsme si asi víc. Měli jsme prostřídáno větší množství hráčů, ale popravdě jsme chtěli rozhodnout, abychom ušetřili síly. Čeká nás náročná liga.

V posledních týdnech se vám daří, jak si užíváte sérii bez prohry?
Jo, užíváme si to. Musíme ale pracovat furt stejně, může se to zase rychle otočit. Starší jedna prohra a veze se to. Nesmíme usnout na vavřínech a pracovat dál.

V poháru ti to pálilo i minulou sezonu, považuješ se za specialistu na MOL Cup?
Ne, to vůbec ne. (směje se) Snažím se jít do každého zápasu jako do ligového, vychází to tak, ale jsem rád, že postupujeme. Mám hořkou vzpomínku na minulé finále, cíl je, abychom si to zažili ještě jednou a s vítězným koncem.

Co říkáš na hru soupeře? Oba zápasy byly velmi vyrovnané...
Budějovice jsou skvěle připravené, vzadu poctivé mužstvo, což naše vzájemné zápasy dokazují. Těžko se do jejich obrany dostává, osobně můžu říct, že přes kraje a stopery jsou důslední. Trenér je dobře připravuje, znám tamější prostředí velmi dobře.

Na jihu Čech jsi působil. Jde pro tebe ještě o specifické zápasy?
Jo, určitě. Mám k Budějovicím velký vztah. Nechtěl jsem ani slavit gól, ale byla to vzhledem k závěru taková euforie, že to ze mě vylítlo. Vztah mám a jsem vděčný klubu za to, jak mi pomohl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum DB Schenker
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec