FC Slovan Liberec | Po domácí prohře se béčko utká s Teplicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2020

Po domácí prohře se béčko utká s Teplicemi

Ondřej Marko
Liberec – B-tým v posledním zápase s Mladou Boleslaví přišel o vybojovaný náskok 3:1, tím tedy nenavázal na předchozí dvě výhry. Teď naše mužstvo vyrazí do Dubí, kde se utká s béčkem Teplic v neděli od 11 hodin.

Zvrat po náskoku 3:1

Béčko vstoupilo nové sezony ČFL dvěma porážkami, nejprve s Velvary (0:1) a poté se Zbuzany (1:3). Ovšem v dalších dvou utkáních již zvítězilo, proti béčkům Bohemians (2:1) a Jablonce (5:2). V posledním zápase proti B-týmu Mladé Boleslavi si náš tým vypracoval náskok 3:1, avšak po neproměněných tutovkách a následných chybách jsme o vítězství přišli. Finální skóre duelu bylo 3:4, tím jsme se dostali na 11. místo v tabulce. A po pěti zápasech máme skóre 11:11

„První poločas byl vyrovnaný - po jedné šanci měl soupeř i my. Soupeř nám dal ve 20. minutě gól ze standardky, do poločasu jsme skóre otočili díky brankám Yua a Nešického. Druhou půli jsme začali dobře, když zvýšil Yu druhým gólem na 3:1. Pokračovali jsme dobře i dál, ale místo toho, abychom soupeře dorazili, neproměnili jsme další tutovku. Naopak po našem autu u soupeřova vápna jsme ztratili míč a po odkopu následovala červená karta. Další inkasovaný gól ze standardky a další opět po odkopu od naší branky, prohraném souboji, nezvládnuté situaci v lajně... Rozhodnutí přišlo po nepovedeném centru soupeře, který skončil v síti. To, že jsme odehráli slušný zápas, zastínily trapné chyby, z nichž jsme soupeři darovali čtyři branky,“ komentoval zápas trenér Papoušek

Teplice jsou předposlední v tabulce

Tepličtí neprožívají zrovna ideální vstup do letošní sezony, z pěti zápasů si připsali tři body. První tři utkání prohráli, nejprve s Brozany (0:3), dále s béčkem Hradce Králové (0:1) a nakonec s Chlumcem nad Cidlinou (0:4). V jejich posledních dvou zápasech došlo z důvodu nerozhodného výsledku hned dvakrát na penalty. První rozstřel nastal s Ústím nad Orlicí po stavu 2:2, vyhráli ho 6:5. V posledním zápase s Velvary získali bod po stavu 1:1, ovšem v rozstřelu podlehli po prvním neproměněném kopu 3:5.

Poslední vzájemné utkání kluby sehrály v loňském srpnu. Ve třetím kole ligy jsme na domácím stadionu nezaváhali a porazili Teplice 2:1. V tabulce skupiny B patří našemu soupeři předposlední příčka, tedy 15. Po pěti kolech má skóre 4:11 a náskok tří bodů na poslední Bohemians.

Duel se bude hrát v neděli od 11 hodin, z kapacitních důvodů nebudou na hřišti v Dubí přítomni diváci.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 3
Rondič 2
Csáno 2
Mashike 1
Juzvak 1
Šulc 1
Nešický 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Pulsklima
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal