FC Slovan Liberec | Po hladké výhře nad Zlínem vyrazí Slovan bojovat o další body do Olomouce
Menu Další Zavřít Zavřít
29.11.2019

Po hladké výhře nad Zlínem vyrazí Slovan bojovat o další body do Olomouce

Šimon Knopp
Liberec – Slovan udělal domácím fanouškům v posledním kole radost, protože nad Zlínem zvítězil vysoko 5:0. Tentokrát, v 18. kole FORTUNA:LIGY, vyrazí Slovan na Hanou, kde změří síly se Sigmou Olomouc. V tabulce obě mužstva dělí pouze 4 body, avšak Liberci se v posledních venkovních zápasech s tímto soupeřem příliš nedařilo. Prolomí svěřenci trenéra Hoftycha v sobotu od 14:30 nepříznivou bilanci?

Informace o výjezdu do Olomouce

SK SIGMA OLOMOUC – Velké množství remíz a dlouhé čekání na výhru

Trenér Látal rozhodně nemůže být s posledními zápasy příliš spokojený. Sigma totiž patří po posledních pěti kolech k týmům s nejhorší formou. V 13. kole prohrála doma 1:3 s Budějovicemi a poté následovaly remízy 2:2 s Baníkem a Mladou Boleslaví. Ještě před reprezentační přestávkou olomoučtí hráči nestačili na Zlín, prohráli 0:1. V posledním hraném kole Olomouc obrala o body Slavii, když s ní remizovala 0:0. Přesto fotbalisté z Hané mohli vytěžit ze zápasu více, protože celý druhý poločas hráli pouze proti deseti.

Při pohledu na tabulku nalezneme Sigmu na desátém místě s 20 body. Svěřence trenéra Látala trápí především nízké číslo v kolonce výhry (4 – jedna z nich byla právě proti Slovanu), vždyť při hledání posledního vítězného utkání se musíme vrátit až do devátého kola. V něm doma Olomouc přehrála Opavu 2:0, díky brankám Nešpora a Zahradníčka. Další zajímavostí je to, že Hanáčtí mají na kontě nejvíce remíz ze všech týmů v lize - osm. Celkově vstřelili fotbalisté z Moravy 22 branek a inkasovali jich 23, v čemž se řadí přibližně do průměru ligy.

Hlavním tahounem Sigmy z pohledu statistik je bezesporu Jakub Plšek, který dokázal nastřílet již 7 gólů. Dále tři branky vsítili Václav Jemelka a Martin Nešpor, tudíž na svého parťáka ze zálohy mají poměrně velikou ztrátu. Z pohledu asistencí je situace poněkud odlišná, nejvíce (3) si připsal Šimon Falta, za ním je Václav Pilař se dvěma. Celkově 5 nul vychytal gólman Michal Reichl, ovšem do posledního zápasu naskočil jeho kolega Aleš Mandous a nevedl si vůbec špatně. Vychytal úřadujícího mistra Slavii a připsal si tak svou první nulu v nejvyšší české fotbalové soutěži.



FC SLOVAN LIBEREC – Gólová paráda proti Zlínu a možnost poskočit v tabulce

Jak už bylo výše zmíněno Slovan si dokázal spravit po strastiplném zápase s Plzní chuť. Proti Zlínu si doma zastřílel (zvítězil 5:0) a zapsal důležité tři body do tabulky, kde se posunul na osmé místo. Pokud by se Liberci povedlo zvítězit i v sobotu, tak by potenciálně (při prohrách výše postavených týmů) mohl poskočit až na pátou příčku, což by bylo nejlepší umístění od prvního kola. Celkově můžeme prohlásit, že mužstvo začalo v posledních duelech nabírat formu, z posledních pěti zápasů máme 3 výhry, 1 remízu a jednu porážku (momentálně třetí nejlepší forma v lize).

Po úrodném zápasu se Zlínem samozřejmě došlo i k jistým posunům v rámci statistik. Nejlepšího střelce pro sebe ukořistil Roman Potočný (s 8 trefami čtvrtý nejlepší v lize), na druhém místě je Petar Musa se 7 brankami. V asistencích se posunul na první místo Tomáš Malinský, který stihl za první poločas tři nahrávky na gól a celkově jich má už 5. Alexandr Baluta v posledním utkání chyběl (kvůli karetnímu trestu) a tudíž je pořád na třech. Pozitivní zprávou z utkání bylo i druhé čisté konto v probíhající sezóně, které si připsala naše brankářská jednička Filip Nguyen.

Jak už bylo naznačeno ve druhém odstavci, v posledním vzájemném zápase se radovala Sigma. Slovan nezvládl úplně ideálně vstup do prvního poločasu, inkasoval branku ve 40. minutě (trefil se Plšek) a poté se marně snažil dotahovat výsledek, tudíž prohrál těsným rozdílem 0:1. Nic na tom nezměnil ani fakt, že Pešek nastřelil v 86. minutě břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru, dost možná celým objemem, gól u sudího Houdka reklamoval marně. Zda Slovan vrátí Sigmě srpnovou porážku, se dozvíme v sobotu od 14:30 hodin na Andrově stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Knorr-Bremse
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec