FC Slovan Liberec | Poslední kolo Skupiny o titul je tu, Slovan vyráží do Plzně
Menu Další Zavřít Zavřít
07.07.2020

Poslední kolo Skupiny o titul je tu, Slovan vyráží do Plzně

Redakce
Liberec – Boje v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY vrcholí. Naše mužstvo čekají maximálně dva zápasy, jasno o případném kvalifikačním zápasu o evropské poháry bude už ve středu. Slovan vyjede na horkou půdu Doosan Areny, kde se střetne s plzeňskou Viktorií (18:00), v souběžně hraném duelu Jablonec přivítá ostravský Baník.

FC Viktoria Plzeň – Skvělý finiš i šňůra výher

Plzeň čekalo v zimě velké obrození. Odchod trenéra Pavla Vrby do bulharského Ludogorce Razgrad, který mimochodem ovládl tamní ligovou sezonu, mnoho plzeňských fanoušků oplakalo. Éra zřejmě nejúspěšnějšího trenéra v historii klubu skončila, na jeho místo usedl slovenský kouč Adrian Guľa. Oživení bylo znát téměř okamžitě, do jara vstoupili Západočeši famózně.

Úvodních sedm ligových zápasů vyhráli bez jediné ztráty, narazili až v Edenu, kde remizovali 0:0. I tak velký náskok Slavie stáhli dalšími třemi vítězstvími v řadě, stopku jim však vystavili opět sešívaní, kteří v rozhodujícím utkání o titul slavili gólem Petra Ševčíka. Viktoria měla i tak zajištěnou druhou příčku, v posledních dvou zápasech nejprve skolila Spartu 2:1 a následně remizovala na půdě Baníku při loučení Milana Baroše s fotbalovou kariérou 0:0.

Plzeň spoléhá na vyrovnanost kádru, mezi nejlepšími pěti nahrávači ligy jsou Aleš Čermák s Pavlem Buchou, oba mají osm přesných přihrávek stejně jako Tomáš Malinský. Mezi střelci figuruje s deseti trefami jméno Michaela Krmenčíka, který rovněž odešel o zimní pauze a také Pavla Buchy. Gólman Aleš Hruška je se 14 nulami druhým nejúspěšnějším gólmanem soutěže, vzhledem k jistotě Plzně lze předpokládat, že dojde k rotaci sestavy.

Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec – Extrémně náročný program si vybírá svou daň

Slovan má odehráno vůbec nejvíc zápasů ze všech celků, za jisté konstelace ho čeká poslední duel právě proti Plzni. Je však možné, že bude muset sehrát i rozhodující nedělní kvalifikační střetnutí. Právě proto trenér Pavel Hoftych na tiskové konferenci po duelu se Slavií naznačoval, že může dojít k nastoupení kombinované sestavy, protože v karetním ohrožení je hned několik klíčových hráčů Slovanu.

Jmenovitě Jakub Hromada, Ondřej Karafiát, Kamso Mara, Jan Mikula a Jakub Pešek. Pokud by dostali druhou žlutou kartu, nemohli by nastoupit v případném kvalifikačním zápase, jelikož se i do něj tresty z předchozí části ročníku přenášejí. Slovanu ve zbytku sezony již nepomůže dlouhodobě zraněné duo Matěj Hybš, Matěj Chaluš a Alexandru Baluta. Naopak karetní tresty už si odpykali Martin Koscelník, Jan Kuchta a Imad Rondič.

O dalším osudu našeho mužstva se tak rozhodne ve středu. Souhrnně: pokud se Slovan udrží v tabulce před Jabloncem, automaticky se kvalifikuje do evropských pohárů v příští fázi ročníku – pokud naopak svěřenci trenéra Petra Rady naše mužstvo přeskočí, přičemž by jim stačil při prohře v Plzni i bod kvůli lepšímu postavení po základní části, sehrajeme ještě nedělní kvalifikační duel na domácí půdě.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Gasservis
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec