FC Slovan Liberec | Poslední přípravný duel před odjezdem do Rakouska - v sobotu v Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
07.08.2020

Poslední přípravný duel před odjezdem do Rakouska - v sobotu v Mladé Boleslavi

Ondřej Marko
Liberec – Před začátkem FORTUNA:LIGY odehraje Slovan v Česku už jen jeden přípravný zápas. V sobotu vyrazí do Mladé Boleslavi k souboji s domácím celkem. Duel startuje v 11 hodin na hlavní ploše boleslavského stadionu, vstup je volný. V pondělí pak už Hoftychův tým zamíří na herní soustředění do Rakouska.

FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav ve své přípravě stihla odehrát zatím dvě utkání, obě s druholigovým Třincem v sobotu 1. srpna. První duel zvládli boleslavští lépe, po gólech Zahustela, Budínského, Jiřího Klímy a Janoška zvítězili 4:2. Naopak ve druhém duelu podlehli ve slabší sestavě 2:3, za Boleslav se trefili Mašek a Hönig. Kromě našeho týmu má Boleslav plánu ještě další dva zápasy, stejně jako my s druholigovou Chrudimí a navíc i s pražskými Bohemians.

V loňské sezóně FORTUNA:LIGY skončila Boleslav po základní části na 10. místě, se ztrátou sedmi bodů na naše páté místo. Postupně se ve skupině o Evropskou ligu probojovala přes České Budějovice a Bohemians až do následného kvalifikačního zápasu, ve kterém jsme se Boleslaví utkali my. V den našich klubových narozenin, tedy 12. července, jsme po gólech Peška a Mary zvítězili a postoupili do předkola Evropské ligy.

Boleslav opustil obránce Pudil, který si během ročního působení připsal 28 ligových startů a nyní zamířil do Viktorie Žižkov. K týmu se také připojilo několik nováčků, především na hostování, jmenovitě třeba Gabriel z Plzně nebo Zahustel a Kulhánek ze Sparty. Hostování se prodloužilo také Janoškovi z Plzně.

FC Slovan Liberec

Náš tým v posledním týdnu stihl odehrát už tři přípravné zápasy. S druholigovou Chrudimí jsme zvítězili po gólech Rabušice a Peška 2:1, ve velmi omlazené sestavě jsme naopak podlehli Přepeřím 1:2, naši jedinou branku vstřelil Imad Rondić. Minulou středu to už proti Viktorii Žižkov vypadalo jinak. K týmu se přidaly další nové posily a v prvním poločase hrála už velmi silná sestava. První tři góly vstřelili nově příchozí Yusuf Hilal (1) a Jhon Mosquera (2), podílel se na nich i testovaný záložník Bankole Adekuoroye. Čtvrtý gól přidal v závěru Michael Rabušic a Slovan zvítězil 4:1.

Po vlně odchodů dorazilo do Slovanu hned několik posil. Tou nejnovější je mladý stoper Mohamed Tijani, jehož hostování ze Slavie se momentálně dolaďuje, k týmu už se ale připojil. Ze stejného klubu dorazili na hostování i další hráči, jmenovitě útočník Yusuf, obránce Jugas a záložník Matoušek. Z Bohemians dorazil do Liberce jako volný hráč záložník Jhon Mosquera. Na zkoušku se ještě k týmu připojili například Rabušic, Barac, či Csano.

Zápas začíná v sobotu 8. srpna od 11 hodin a bude možné jej opět sledovat i jako živý stream zde.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Libea
Mediální partneři
Náš region eFotbal