FC Slovan Liberec | Poslední zápas zimní přípravy je tu. Slovan se utká se severomakedonskou Škendijí
Menu Další Zavřít Zavřít
06.02.2020

Poslední zápas zimní přípravy je tu. Slovan se utká se severomakedonskou Škendijí

Ondřej Marko
Liberec – Hráči A-týmu za sebou v Turecku již mají dva přípravné zápasy. Po prohře se silným Dynamem Moskva (0:2) přišla výhra nad ukrajinským celkem FK Desna Černihiv (2:1). Finální zkouška pro tým trenéra Hoftycha bude proti celku FK Škendija ze Severní Makedonie. Škendija se nachází na druhém místě první ligy. Duel se odehraje v pátek 7. února v Beleku od 14:00 našeho času.

Náš tým má za sebou během zimní pauzy celkem pět odehraných utkání. Velmi rychle se na náš herní styl adaptuje Imad Rondić, který s týmem trénuje teprve od začátku zimní přípravy. Z pěti zápasů se mu podařilo vstřelit pět gólů. „Určitě jsem rád, že dávám góly. Musím pokračovat a trénovat dál. Doufám, že budu dávat branky i v lize,“ reaguje na svou střeleckou formu Rondić.

FK Škendija 79 Tetovo

Škendija, jak už název vypovídá, sídlí ve městě Tetovo, což je páté největší město Severní Makedonie. Nachází se na severozápadě země, přibližně 40 km od hlavního města Skopje. Klub byl založen v roce 1979 albánským obyvatelstvem města. Dodnes je klub rivalem mnoha severomakedonských klubů, především FK Vardar z hlavního města. Domácí zápasy se hrají v Ecolog Aréně, která má kapacitu 15 000 diváků. Klubové barvy jsou červená a černá. V tabulce se nachází na druhém místě, na Vardar ztrácí 8 bodů. Momentálně si drží místo zajišťující postup do 1. kola kvalifikace Evropské ligy. Nicméně druhé až šesté místo oddělují pouze čtyři body, což znamená, že se ještě může leccos změnit. Z osmnácti zápasů Škendija celkem 8x vyhrála, 4x remizovala a 6x prohrála.

Svěřenci trenéra Gjoky Ernesta zatím odehráli tři ze čtyř naplánovaných přípravných zápasů. První výhru si připsali proti prvoligovému slovenskému týmu Sereď, když otočili dvougólovou ztrátu na 3:2. Druhé utkání s Karvinou už ale skončilo pouze bezgólovou remízou. Poslední odehraný zápas s Randers, pátým celkem dánské Superligy, skončil také remízou, i když tentokrát o góly nouze nebyla, padlo jich celkem 6.

Půjde o poslední zápas našeho herního soustředění v Turecku, a zároveň o generálku na jarní část FORTUNA:LIGY. Utkání se bude hrát v pátek na stejném místě jako duel proti Desně a výkop je naplánován na 16:00 tamního času, tedy 14:00 našeho středoevropského. Pro zpravodajství ze zápasu sledujte náš web a sociální sítě. Živý stream z utkání ale tentokrát k dispozici nebude.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Vavruška Hanke
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick