FC Slovan Liberec | Předzápas Podještědského derby v podobě online duelu mládežníků
Menu Další Zavřít Zavřít
15.11.2020

Předzápas Podještědského derby v podobě online duelu mládežníků

Mikuláš Borkovec
Liberec - V době, kdy klasické fotbalové zápasy v mládežnických kategoriích nejsou možné, přišli trenéři liberecké a jablonecké akademie se zajímavým projektem utkání "na dálku". V uplynulém týdnu se tak odehrál další díl z řady ON-LINE DERBY. Po přípravkových kategoriích přišli na řadu hráči v žákovském věku, i ti vyzvali k týdennímu souboji v dovednostních disciplínách soupeře z Jablonce. Jaký byl průběh celého duelu a jak se za tímto zajímavým předzápasem blížícího se 55. ligového Podještědského derby ohlíží za tímto týdnem trenéři týmů?

DISCIPLÍNY

PONDĚLÍ - nožičky s tenisovým míčkem

ÚTERÝ - hlavičky s fotbalovým míčem

STŘEDA - kolínka střídavě s fotbalovým míčem

ČTVRTEK - přeskoky přes švihadlo za 30 sekund

PÁTEK - nožičky střídavě s fotbalovým míčem za 60 sekund

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Šéftrenér žákovské kategorie Milan Šimoníček:
"Myšlenku derby hodnotím velmi pozitivně. Kluci dostali možnost soutěžit nejen mezi sebou, ale i týmově za svůj klub a atraktivita PODJEŠTĚDSKÉHO DERBY jim musela být tou největší motivací. Hráči v dovednostních disciplínách zjistili své přednosti i nedostatky a nám trenérům to nabídlo zajímavé srovnání.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem klukům, kteří pravidelně přispívali svými výkony a nesmírně oceňuji charakter hráčů, kteří se snažili neúnavně překonávat své limity bez ohledu na výsledek.

Dále děkuji trenérům Ondrům - Vlachovi a Pickovi - za rozhodcovskou činnost, která zabrala nemalé množství času i energie. V neposlední řadě patří slova díků také rodičům za jejich podporu. Bylo skvělé vidět, jak rodiče žijí s dětmi, natáčí videa, povzbuzují a tolerují rozbité vázy a žaluzie. Zkrátka, celá rodina hrála společně za Slovan Liberec."

Ondřej Vlach, trenér U12 a U13:
"Myslím, že to bylo zajímavé zpestření pro kluky, kteří v této době netrénují pospolu. Hráčům, kteří se aktivně zapojili, těm chci hrozně moc poděkovat, ale nejen jim, ale i rodičům, kteří je natáčeli, nebo je nechali pracovat v bytech, domech či zahradách.. DÍKY MOC!!! Musím se zmínit o přístupu a charakteru hráčů, kteří se nezapojili a aktivním klukům vůbec nepomohli. Věřím, že těm hráčům, co na sobě makali, chtěli se zlepšovat, se to jednou v budoucnu vrátí. To může být cesta k lepším výkonům.

Celková prohra 2:4, kategorie U13 vyhrála své derby, U14 a U15 makali do poslední minuty, kde jsem držel palce, že ten poslední krok zvládnou, ale bohužel to nevyšlo. Je to sport, nezbývá než poslat FK Jablonec gratulaci k celkovému vítězství, i když se mi to píše těžce! Snad příště budeme lépe připraveni a vyhrajeme my!"

👉 ŽÁKOVSKÉ KATEGORIE PO TÝDENNÍM ON-LINE DERBY PROHRÁVAJÍ S JABLONCEM ⚽️ Poslední dovednostní disciplínou v týdenním...

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Sobota 14. listopadu 2020

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Neděle 15. listopadu 2020

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Neděle 15. listopadu 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Gasservis
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact