FC Slovan Liberec | Pro většinu hráčů to byly první minuty v EL. Pocity jsou nepopsatelné, užíval si výhru Koscelník
Menu Další Zavřít Zavřít
23.10.2020

Pro většinu hráčů to byly první minuty v EL. Pocity jsou nepopsatelné, užíval si výhru Koscelník

Tomáš Honzejk
Liberec - Byl to krásný večer pro liberecké fanoušky. Nikdo netušil, co od zápasu proti Gentu očekávat. Jejich trenér navíc působil, jakoby to byla samozřejmost, že U Nisy vyhrají. Chyba! Karma je zdarma a za řeči bez respektu vůči Slovanu si Gent vypil kalich hořkosti až do dna. Na výhře 1:0 se Maťo Koscelník podílel asistencí z voleje. "Záměr byl vystřelit, ale jsem rád, jak to nakonec dopadlo," přiznával po zápase slovenský reprezentant.

Jaké jsou pocity po prvním zápase a první výhře ve skupině EL?

Pocity jsou nepopsatelné. Nic podobného jsem v životě nezažil. Pro většinu hráčů to byly první minuty v Evropské lize. První zápas doma, vyhrálo se, ohromná radost. Snad to bude takto pokračovat.

Soupeř byl kvalitní, nebyl to jednoduchý zápas. Jaké to bylo, bojovat proti Gentu celých 90 minut?

Soupeř byl technicky opravdu dobře vybavený, běhavý, individuálně skvěle vybavený. Jejich hráči jsou neskuteční ve hře 1 na 1. Díky naší agresivitě a bojovnosti a tím, že jsme do toho vložili srdíčko, nám přišlo štěstíčko naproti a dokázali jsme vyhrát 1:0.

Velký podíl na výhře má brankář Filip Nguyen. Co od vás mohl slyšet po zápase?

Zatím jsme mu toho moc říct nestihli. (rozhovor byl pořízen ihned po zápase) Ale jak se říká, konečně něco chytil. (smích)

Vedoucí gól padl už v prvním poločase. Co vám říkal trenér Hoftych o pauze a s čím jste šli do druhé půle?

Po přestávce jsme chtěli hrát stále naši hru a snažit se chodit do brejků. Museli jsme být kompaktní vzadu, nepouštět soupeře do hry jeden na jednoho, neustále je zdvojovat a bojovat až do poslední minuty. Jinak to ani v Evropské lize nepůjde.

Na gól si Júsufovi přihrával ty. Byla to tvá nejlepší nepovedená střela?

(smích) Viděl jsem, jak letí centr z levé strany a tušil, že by se mohl odrazit ke mně. Míč jsem si zpracoval na prsa a naštěstí mi střela nevyšla, ale byla z toho pěkná asistence.

Takže záměr to nebyl?

Né, musím říct, že nebyl. Vypadalo to ale dobře. (úsměv)

Vidíš zpětně delší pauzu před utkáním jako výhodu nebo nevýhodu?

Těžko říct. Pro hodně hráčů je lepší, když jdou zápasy rychle za sebou. Někdo to má zase naopak. Myslím si, že jsme byli dobře odpočatí, což mohlo hrát svou roli.

Tvá kariéra nabrala v posledních měsících nový směr. Připsal sis start v Evropské lize i slovenském národním týmu. Čekal jsi takový vývoj?

Jak se říká, fotbalová kariéra je rychlá a může se stát cokoliv. U mě to momentálně platí na 100%. Jsem rád za šanci, kterou jsem dostal a začal pravidelně hrát. Za každou příležitost jsem šťastný, ať už v lize, Evropské lize či národním týmu. Budu dělat vše pro to, aby to takto pokračovalo i nadále.

Po výhře nad Gentem nás čeká cesta do Srbska a zápas s CZ Bělehrad. S čím do utkání půjdete?

Řekl bych, že budeme hrát podobně. Držet kompaktní blok, soustředěná defenziva a snažit se vyrážet do rychlých brejků či zkusit vykombinovat akci po stranách. Budeme se snažit také proměnit nějakou ´standardku´ a užít si to, protože jak jsem říkal na začátku, hodně kluků z týmu, včetně mě, hrajeme Evropskou ligu poprvé a je to pro nás obrovská zkušenost.

Krásnému večeru proti Gentu chybělo jediné - plný stadion. Souhlasíš?

Určitě ano. Diváci chybí vždy. Před zápasem i během jeho průběhu jsme za stadionem slyšeli jejich povzbuzování, za což jim velmi děkujeme. Na sociálních sítích nám chodí mnoho pozitivních zpráv, že to zvládneme. Touto cestou bych je chtěl pozdravit a poděkovat za jejich stálou podporu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Pneu Hnídek
Mediální partneři
rtm plus Hattrick