FC Slovan Liberec | Radim Breite a Roman Potočný hodnotí pohárové utkání se Slováckem
Menu Další Zavřít Zavřít
15.11.2018

Radim Breite a Roman Potočný hodnotí pohárové utkání se Slováckem

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Slovan si i napodruhé během těchto dní dokázal poradit se soupeřem z Uherského Hradiště. Slovácko porazil opět nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a zajistil si tak postup do jarního čtvrtfinále MOL Cupu. Jak utkání viděli kapitán Radim Breite a střelec jediného gólu Roman Potočný se dozvíte v následujícím článku.

Někteří diváci, kteří vážili ve čtvrtečním studeném večeru cestu na stadion, se možná ještě ani nestihli usadit na své místo, když Roman Potočný poprvé v zápase rozvlnil síť. "Na půlce jsem sebral odražený míč a posunul ho doleva Péšovi (Jakub Pešek). Ten přetáhl centr doprava na Kosťu (Martin Koscelník), který míč dobře udržel. Já jsem jenom běžel do vápna, kam Kosťa centroval a trefilo mě to do hlavy," popsal trochu skromně svou trefu, která se nakonec ukázala jako vítězná, Potočný. Radim Breite zase okomentoval návštěvu 999 diváků: "Jsme rádi za každého diváka. Pro lidi čtvrtek není nejlepší termín. Zítra jdou do práce. Navíc hrála česká reprezentace. Jsme rádi za všechny, kteří dnes dorazili. I tak byla slyšet a cítit jejich podpora, za kterou bych chtěl poděkovat."

Hráči také hledali rozdíl mezi pohárovým utkáním a víkendovým ligovým. "Slovácko na nás více vystoupilo a kazili nám rozehrávku, na kterou jsme zvyklí. Do utkání jsme však vstoupili dobře. Podařilo se nám vstřelit rychlou branku, což jsme chtěli. Zápas byl hodně bojovný. Nebylo to moc o šancích. Důležité pro nás je, že jsme vyhráli a postoupili dál," byl po utkání spokojený liberecký kapitán. "Bylo to vyrovnané utkání. Slovácko má vyšší hráče, a tak se na ně snažili nakopávat dlouhé míče a opticky to mohlo vypadat, že je aktivnější. Nemyslím si ale, že by byli v zápase lepší. Bylo to velmi podobné utkání jako v sobotu v lize. Dle mého jsme vyhráli zaslouženě," dodal jedním dechem nejlepší střelec Slovanu Potočný.

Opět se ukázalo, že Liberec moc gólů nedává. Ještě méně jich ale inkasuje. "S Boleslaví jsme mohli vyhrát tak 8:1. (úsměv) Vždy chceme vyhrát vyšším rozdílem. Tři body nebo postup v poháru jsou ale to, co se počítá. Je jedno o kolik, důležité je, abychom vyhrávali," má jasno Potočný. "Když dáte rychlý gól, tak si někdo může myslet, že dáte třeba čtyři nebo pět branek, ale ono to tak jednoduché není. Slovácko hrálo aktivně a dobře kombinovalo, ale dle mého jsme zaslouženě postoupili," uzavřel hodnocení zápasu kapitán Breite.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Kristýna
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec