FC Slovan Liberec | Roman Potočný: Jeli jsme do Ostravy vyhrát
Menu Další Zavřít Zavřít
15.05.2019

Roman Potočný: Jeli jsme do Ostravy vyhrát

Tomáš Honzejk
OSTRAVA/LIBEREC - Byl to pro Slovan zápas jara, jak o něm mluvili trenéři i hráči. Všichni se svědomitě připravili na nepříjemný ostravský Baník a po rohovém kopu Potočného v závěru deštivého utkání rozvlnil síť netradiční střelec Mara. Liberec vyhrál důležitý zápas a vystřídal právě Ostravu na pátém místě, které může za určitých podmínek znamenat boj o Evropskou ligu.

Slovanu se povedlo zvítězit na Baníku a zaujmout tak páté místo tabulky. "Jeli jsme do Ostravy vyhrát. Říkali jsme si, že do třetice všeho dobrého a jsme rádi, že nám to vyšlo," je spokojený Potočný. "První půle byla spíše takový boj. Hra nahoru dulů s hodně nepřesnostmi. Druhou půli jsme se zvedli a byl to z naší strany i lepší fotbal. Matěj Hybš měl dobrou šanci, škoda, že to tam nespadlo. Na konci zápasu se míč šťastně odrazil ke Kamilovi (Kamso Mara pozn. red.) a my byli moc rádi, že to trefil," říká k vítězné brance druhý nejlepší střelec týmu. Liberec nastoupil do zápasu v pro něj netradičním rozestavení. "Baník nás lehce zaskočil rozestavením 4-5-1 namísto jejich obvyklého 4-4-2, protože my chtěli nastoupit ve stejném rozestavení, a tak jsme šli do zápasu s rozestavením 4-4-2. V prvním poločase nás Baník lehce přehrával, ale ve druhém poločase jsme hru vyrovnali, semkli se jako tým a jsme rádi, že to dopadlo vítězně," nenechali se zaskočit taktikou Ostravy svěřenci trenéra Hornyáka.

"Evropa je ještě daleko," krotí euforii Potočný

Všichni si uvědomovali, o jak důležitý zápas šlo. "Je to pro nás důležitá výhra. Ještě jsou ale před námi dva zápasy, ze kterých musíme vytěžit maximum. Pokud skončíme pátí a Slavia vyhraje pohár, hraje se ještě jeden zápas s vítězem skupiny o Evropu. Všechno je to ještě daleko," zůstává nohama na zemi Potočný. "Doma nás čeká Plzeň, se kterou jsme v listopadu doma smolně remizovali zápas, který jsme měli dle mého vyhrát. Věřím, že to napodruhé vyjde a zvítězíme," už přemýšlí nahlas o dalším utkání proti plzeňské Viktorii, které Slovan sehraje v neděli 19. 5. od 15h na domácím stadionu U Nisy.

"Vyhráli jsme zaslouženě," hodnotí trenér Hornyák


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick