FC Slovan Liberec | Rondić v přípravě pálí: Spoluhráči mi pomáhají. Musím makat a trénovat
Menu Další Zavřít Zavřít
05.02.2020

Rondić v přípravě pálí: Spoluhráči mi pomáhají. Musím makat a trénovat

Redakce
Side/Liberec – První zápasy v dresu Slovanu? Spojené se střeleckou formou. Útočník Imad Rondić po přesunu pod Ještěd v přípravě pálí o sto šest. V pěti zápasech zapsal stejný počet branek a vyhlíží generálku se severomakedonským Tetovem. Jak zapadl bosenský střelec do kádru a co si myslí o svých spoluhráčích?

Co říkáš na premiérové zápasy v dresu Slovanu?
Užil jsem si je. Stále se s kluky poznávám, cítím, že je to každý den lepší a lepší. Jsem rád, že jsem v takovém klubu, jako je Liberec. Spoluhráči jsou dobří, v pohodě a pomáhají mi se vším.

Soustředění v Turecku plní svůj účel?
Líbí se mi tady. Máme všechno, co potřebujeme… Podmínky jsou výborné a počasí také dobré, trénujeme v 15-16 stupních. Máme opravdu všechno.

V přípravě se ti zatím střelecky daří: pět zápasů, pět gólů. Jsi rád, že ses fanouškům uvedl takovým způsobem?
Určitě jsem rád, že dávám góly. Jde o práci útočníků. Těžím ale z práce celého týmu. Musím pokračovat a trénovat dál. Doufám, že budu dávat branky i v lize.

Nabral jsi střelecké sebevědomí?
Myslím, že vždycky, jako útočník i jako hráč na kterékoliv jiné pozici, musíte mít sebevědomí a věřit tomu, co děláte. Vše ostatní pak přijde. Mít sebevědomí je ta nejdůležitější věc.

Co říkáš na Liberec? Moc času jste ve městě nepobyli, ale líbí se ti?
Liberec se mi jako město líbí. Jak říkáš, moc jsme tu nebyli, letěli jsme na Kypr a teď jsme v Turecku. Ale z toho, co jsem viděl, se mi město líbí. Je hezké. Vypadá dobře. Mám navíc bydlet nedaleko stadionu, což je dobře.

Do Slavie odešel Petar Musa. Vnímáš to jako šanci se v útoku prosadit?
Když Petar odešel do Slavie, mám o to větší šanci hrát. Na mně bude pracovat, trénovat, makat a trenér nakonec rozhodne o tom, kdo bude hrát.

Zvykl sis na styl hry trenéra Pavla Hoftycha? Trvalo to dlouho?
Jo, myslím, že už jsem si zvykl. Nebylo to těžké, protože jsem dřív hrál podobně. Každý den se to navíc bude zlepšovat a zlepšovat.

Čeká vás poslední zápas přípravy proti Tetovu, pak už ligový duel se Spartou. Motivace ti asi chybět nebude, že?
V pátek hrajeme proti Škendiji, což je generálka před začátkem jara. Dobře jsme přípravu odmakali a odtrénovali. Věřím, a doufám, že takto budeme pokračovat i v lize: hrát dobře, dávat góly a mít i dobré výsledky. Každý hráč musí mít na každý zápas motivaci. Moje je velká, pokud dostanu šanci, budu makat na 100 procent. Doufám, že výsledky přijdou a pomůžu týmu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea iQLANDIA
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls