FC Slovan Liberec | Rošáda a postup! Výhra je z 95 % Milanova zásluha. Dal jsem na instinkt, řekl Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
04.03.2020

Rošáda a postup! Výhra je z 95 % Milanova zásluha. Dal jsem na instinkt, řekl Nguyen

Redakce
Uherské Hradiště/Liberec – Nezvyklá výměna v bráně před penaltami a postup! Slovan na pokutové kopy udolal zásluhou čtyř bezchybných střelců a Filipa Nguyena, který zneškodnil dva domácí pokusy, Slovácko 4:2 v rozstřelu. Vynikající výkon ale předvedl také Milan Knobloch, jenž udržel čisté konto. „Výhra je z 95 % Mílova zásluha, za penaltového specialistu se nepovažuji,“ komentoval Nguyen.

Co říkáš na zápas, který jsi většinu času sledoval z lavičky?
Bylo to hodně ubojované, šance na obou stranách. Myslím, že je remíza spravedlivá a v penaltách už jsme pak měli víc štěstí.

Podobná gólmanská rošáda není úplně běžná.
Obvyklá není, ale jde spíš o takovou psychologickou hru pro soupeře. Když se střídá gólman, protivníkovi začne šrotovat v hlavě, že třeba umí chytat penalty. Naštěstí nám to vyšlo, takže asi dobrý tah.

Kdy ses o střídání dozvěděl?
Komunikoval jsem s trenérem brankařů Markem Čechem, situace vyplynula až během prodloužení. Mohlo přijít zranění a poslední střídání by třeba ani nebylo možné. Pak jsem se modlil, aby Slovácko nedalo gól ještě v poslední minutě prodloužení, což by bylo hodně blbé. V penaltách pak už má brankář vždy navrch, protože nemá co ztratit. Potvrdilo se to i tentokrát.

Měl jsi nasledované střelce?
Spíš šlo o instinkt. Když jsem jednu penaltu chytil, věřil jsem si, že chytnu i další. A naši střelci byli neomylní, patří jim velký dík.

Co chycená penalta Pavla Dvořáka, která mířila doprostřed brány?
Koukal jsem, jak si hráč nabíhá a říkal jsem si, že by mohl zkusit vystřelit doprostřed, když viděl, že jsem první střelu skoro měl. Přesně to se stalo. Jednou, proti Slavii, už se mi vyplatilo, že jsem zůstal na středu a tentokrát podruhé.

Pomohlo, třeba z hlediska sil v prodloužení, že jste o víkendu nehráli zápas?
Těžko říct. Podle mě nebylo vidět, že bychom měli víc sil. Byla větší chuť, motivaci měli sice domácí také, protože porazili Slavii… Byli jsme šťastnější.

Možná je na čase se považovat za penaltového specialistu, ne? Penaltu jsi chytil v Uherském Hradišti i v listopadu 2018.
Ne, to ne (směje se). Měl jsem jen správný instinkt a naštěstí nám to vyšlo.

Koho si přát do další fáze?
Máme domluvené role tak, že pohár chytá Míla (Knobloch). Zápas odchytal dobře a výhra je z 95 % jeho zásluha. Spíš tak záleží, koho si bude přát Míla než já.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Penzion Eva
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna