FC Slovan Liberec | Rozladěný Malinský: Metr žlutých karet je zvláštní
Menu Další Zavřít Zavřít
24.06.2020

Rozladěný Malinský: Metr žlutých karet je zvláštní

Tomáš Honzejk
Jablonec - V posledním ligovém utkání na Střelnici rozhodl o výhře Slovanu jediným gólem utkání. Tentokrát na gól přihrál přesným centrem ve 24. minutě, který zužitkoval Kuchta. Dlouho to vypadalo, že to bude opět jediný gól zápasu, ale v 85. minutě Jablonec vyrovnal zásluhou Hübschmana. Více než výkon hráčů ale Tomáši Malinskému utkvěl v paměti ´výkon´ rozhodčího Pechance. "Fotbal je o emocích. Mrzí mě, jaký rozhodčí zvolil metr," nechal se slyšet po utkání rychlonohý záložník.

V prvním poločase jste byli jednoznačně lepším týmem. Dalo se z toho vytěžit více než jeden gól?

Určitě ano. Byly tam nějaké situace a brejky, co nás zdobí. Vždy se to dá dotáhnout lépe. Bohužel jsme vyřešili gólově jen jednu situaci, což je škoda. Kdybychom využili ještě jednu situaci, vedli bychom 2:0 a Jablonec by to měl daleko těžší a otáčelo by se jim to hůř. Po většinu zápasu byl stav 1:0 pro nás. Soupeř ale v závěru vyrovnal ze standardní situace.

Konkrétně které situace se daly přetavit v druhý gól?

Jak už jsem říkal, brejkové situace. Určitě tam byla příležitost nějaký brejk proměnit, vedli bychom 2:0 a bylo by to snazší. Na druhou stranu domácí trefili břevno, tyčku a tlačili nás. Nebudu říkat, že bod zasloužený nebo spravedlivý. Nás to mrzí. Druhý poločas jsme ale byli pod permanentním tlakem. Z jakého důvodu? Jestli jsme k tomu přistoupili špatně nebo něco jiného? Mrzí nás to. Vedli jsme po většinu zápasu a chtěli opět odvézt tři body. Bohužel se tak nestalo.

V první půli jsi měl sám dvě slibné příležitosti, při kterých tě zradilo zakončení. Dalo se to řešit lépe?

Jednu situaci určitě ano. Šel jsem do tandemu a měl to řešit spíše přízemní střelou na zadní tyč. Loboval jsem a skončilo to spíše komicky. Na druhou stranu tam byl dobrý centr, který Kuchťák (Jan Kuchta pozn. red.) proměnil. Škoda, že jsme nepřidali gól nebo to neubránili.

Ve druhém poločase jste se spíše jen bránili. Docházejí síly?

Určitě nám síly dochází. Stejně tak ale i Jablonci. Tím, že měli neustále standardky jsme byli pod permanentním tlakem. Kdybychom měli standardky my, byl by naopak Jablonec pod tlakem. Bohužel se nestalo. Na druhou stranu to mohlo skončit i tak, že by domácí zápas otočili. Každý bod se počítá. Žijeme na obou frontách. Jak v poháru, tak v lize. Je to otevřené a uvidíme, jak to dopadne.

V zápase bylo hodně žlutých karet. Hned ve druhé minutě ji uviděl Honza Kuchta. Nelekli jste se, že přišla tak brzy?

Mě mrzí, že rozhodčí zvolil takový metr. Fotbal je o emocích. Vyjádřím se ke své žluté kartě. Už na Spartě jsem dostal dle mého názoru nesmyslnou žlutou kartu. To nebyl žádný faul na žlutou. V tomto zápase jsem dostal žlutou kartu úplně směšnou. Je mi z toho zle. Jestli mě míč trefí do břicha, rozhodčí pískne ruku a já jen řeknu: "Ne, bylo to do břicha." a rozhodčí Pechanec mi za to dá žlutou kartu, tak to vůbec nechápu. Jsou jasné žluté karty a pak takovéto karty. Rozhodčí si tam dělají, co chtějí. Podívejte se na zákrok Kratochvíla na Balutu v 91. minutě. Baluta má naražený kotník, ze kterého mu teče krev a rozhodčí to pustí, že to nebyl faul. Tak já nevím, kde to jsme. Tohle mě štve.

Do průběhu zápasu zasáhl také videorozhodčí, který odvolal penaltu nařízenou proti nám. Jak moc ovlivňují zásahy videa a následné prodlevy utkání?

Oni si do toho zasahují. Kontrolují každý gól. Tak snad jsou tam čtyři od toho, aby to uměli posoudit. Každý vstup do utkání způsobí nějakou prodlevu a nakonec se nastavuje osm minut. Já to nechápu. V Příbrami se kvůli zdržování dvacet minut nehrálo a nastavovaly se tři minuty. Já to prostě nechápu. Nechápu ten metr. Nevím, jestli diváka takový fotbal bavil.

Ty s Balutou budete kvůli kartám chybět v příštím utkání proti Baníku. Jaký to bude problém?

Je to nepříjemné. Nemáme zase tak široký kádr. Šanci tak dostávají mladší hráči. My s Balům (Alexandru Baluta pozn. red.) si alespoň odpočineme na pohár. Neznám poměr žlutých karet pro Jablonec a pro nás. Myslím si ale, že je to jednoznačné. Získali jsme mnohem více žlutých karet a minimálně z poloviny nemusely být. Nemyslím si, že bychom nějak příliš komunikovali s rozhodčím a ty karty si zasloužili. Metr žlutých karet je zvláštní.

Kromě žlutých karet pro hráče padaly karty také na lavičku, která nám pro příští zápas také prořídne. (Pro karty budou chybět trenér Pavel Hoftych a trenér brankařů Marek Čech) Jak velká to může být komplikace pro důležitý zápas s Baníkem?

Čeká nás vrchol sezóny. Nejprve Ostrava a následně finále poháru proti Spartě. Bylo jasné, že se zranění a karty budou kumulovat. Musíme se s tím vypořádat. Jsou tam mladí kluci, kteří nemají v lize tolik odehráno, ale pro ně jedině dobře. Díky těmto situacím se dostanou na hřiště. Je to pro ně skvělá zkušenost, při které se mohou ukázat na startu kariéry. Uvidíme, jak to zvládnou. Budeme je povzbuzovat a třeba nás mile překvapí.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera FITING SERVIS
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus