FC Slovan Liberec | S kým a kdy se Slovan utká v nadstavbové části FORTUNA:LIGY?
Menu Další Zavřít Zavřít
23.04.2019

S kým a kdy se Slovan utká v nadstavbové části FORTUNA:LIGY?

Tomáš Honzejk
Před posledním kolem základní části je jasné, že Slovan skončí nejhůře na sedmém místě. Momentálně máme náskok dvou bodů na sedmou Olomouc. Ta ale hraje v posledním kole na Slavii, kde to bude mít nesmírně těžké, pokud bude chtít zvítězit a dostat se do skupiny o titul. Zároveň by museli svěřenci trenéra Hornyáka prohrát v Karviné.

Ve skupině o titul dvakrát doma, třikrát venku

Pokud se v posledním kole naplní předpoklady, měl by se Slovan v nadstavbové části utkat s týmy ve skupině o titul a zabojovat tak o pohárovou Evropu. První utkání bychom sehráli doma proti Slavii v sobotu 4. 5. od 20 hodin. V dalším týdnu by se hráči představili na pražské Letné proti domácí Spartě opět v sobotu 11. 5. od 20 hodin. V pořadí třetí zápas nadstavbové části by Slovan čekal opět venku, a to hned v úterý 14. 5. také od 20 hodin proti ostravskému Baníku nebo sousedům z Jablonce. Záleží na jejich vzájemném zápase, který se odehraje v posledním kole základní části. Pokud Ostrava v Jablonci vyhraje, dostane se díky lepším vzájemným zápasům před něj na čtvrté místo a třetí zápas nadstavby bychom hráli právě na půdě našeho lokálního rivala. V opačném případě nás čeká nejprve cesta do Slezska.

Ve čtvrtém kole odehrajeme druhý domácí zápas. Soupeřem nám bude Viktoria Plzeň v neděli 19. 5. odpoledne od 15 hodin. Poslední kolo se pak odehraje v neděli 26. 5. od 15 hodin a soupeřem Slovanu bude jeden z dvojice Ostrava/Jablonec. (vysvětlení, o který tým půjde, najdete výše). Po odehrání těchto pěti atraktivních duelů se uvidí, na jaké konečné umístění to bude stačit. Pokud by se Slovanu povedlo poskočit o dvě příčky na čtvrté místo a vyhrál by domácí kvalifikační zápas proti vítězi ze skupiny o Evropu (1.6., 15:00), čekalo by ho 2. předkolo Evropské ligy. Na kvalifikační zápas o účast v Evropské lize nám může stačit i místo páté, a to v případě, že domácí MOL Cup vyhraje Slavia nebo Sparta (Baník, skončí-li po nadstavbě nejhůře čtvrtý).

Ve skupině o Evropu odvety doma

Pokud snad v 30. kole přece jen dojde na variantu s prohrou Slovanu i Slavie, půjdeme ze sedmého místa do "semifinále" skupiny o Evropu, což by znamenalo první zápas na půdě soupeře (Teplice, Opava, Bohemians nebo Slovácko) už v pátek 3. 5. od 18 hodin. Odveta by se hrála U Nisy v neděli 12. 5. od 15 hodin. V případě postupu by následovalo dvouzápasové finále, opět s odvetou v Liberci.

Pokud vás zajímá celý systém nadstavbové části, můžete se podívat na dřívější článek zde.

Permanentkáři si vstupenky ani v nadstavbové části kupovat nemusí, vstup mají zajištěn v rámci své permanentky! O systému prodeje vstupenek a jejich cenách pro nadstavbovou část budeme informovat nejpozději v pondělí 29. května!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Procentrum
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus