FC Slovan Liberec | SLOVAN KEMP PRO MLADŠÍ PŘÍPRAVKY
Menu Další Zavřít Zavřít
26.07.2020

SLOVAN KEMP PRO MLADŠÍ PŘÍPRAVKY

Mikuláš Borkovec
V minulém týdnu proběhl v tréninkovém areálu na Letce příměstský fotbalový kemp Slovanu Liberec, tedy první turnus Slovan kempu, který byl letos určen pro mladší přípravky, děti ročníků 2012 a 2013.

Kempu se pravidelně účastní jak hráči působící přímo ve Slovanu Liberec, kteří mají chuť strávit týden s pro ně známými trenéry, zase se o něco zlepšit a užít si fotbalově - sportovní týden, tak i děti z celého Libereckého kraje, pro které je to možnost poznat tréninkové metody a přístup trenérů ve Slovanu.

Letošní první turnus, kterého se zúčastnilo čtyřicet dětí, byl stejně jako každý rok obsahově bohatý. Část dne jsme samozřejmě věnovali fotbalovému tréninku, část potom doplňkovým věcem, jako fotbalovému golfu, dovednostnímu pětiboji či třeba pohybovým hrám. Děti si také vyzkoušely jak v klubu probíhá u mladších kategorií nějaká pohybová průprava a proběhla i návštěva HopArény, kterou pravidelně zařazujeme v rámci gymnastické průpravy i do klubových tréninků, a která je u dětí velmi oblíbená.

Fotbalový kemp je však vždy nejvíce o fotbale a největší úspěch samozřejmě slavily dva fotbalové turnaje. Na začátku týdne se odehrálo fotbalové EURO 2020, kde děti reprezentovaly ty fotbalově nejlepší evropské národy. Druhým a takovým rozlučkovým turnajem byla evropská Liga Mistrů a Evropská Liga, kdy proti sobě nastoupili týmy jako FC Barcelona, Manchester City, Juventus Turín, Bayern Mnichov či PSG.

Velkým zážitkem pro děti je vždy i návštěva stadionu U Nisy. Prohlídka stadionu, hrací plochy a tentokrát i tisková konference s brankářem Filipem Nguyenem, který dětem ochotně odpovídal na otázky a podepsal i hráčské kartičky.

Kemp Slovanu Liberec každý rok koncipujeme tak, aby byl pro účastníky zážitkem. Snažíme se mladé talenty něco nového naučit a fotbalově posunout. Cílem je také získání osobní samostatnosti u každého jedince. Máme tedy jeden trénink za den, kde se učíme a trénujeme. Zbytek dne věnujeme zábavným věcem s fotbalem spojeným. Vždy hledáme nějakou rovnováhu mezi tréninkem a zábavou, aby děti neodcházely úplně znavení a strhaní. Hráči mají možnost si vyzkoušet i další sportovní aktivity, které jsou pro fotbal prospěšné. Důležité je, aby děti na kempu cítily podporu nás trenérů, ale také prostor, že sami zvládnou věci, které vzhledem k jejich věku jsou schopni zvládnout. Toť tedy takové krátké představení našich kempů - fotbalový trénink - všestrannost - zábava - a rozvoj osobnosti a samostatnosti dětí.

To vše pod vedením hlavního organizátora kempu Petra Koudelky a jeho klubových kolegů, kterými v prvním týdnu byli Pavel Buša, Mikuláš Borkovec, Daniel Tichý a Michal Dragoun.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Hattrick Rádio Impuls