FC Slovan Liberec | SLOVAN KEMP PRO STARŠÍ PŘÍPRAVKY
Menu Další Zavřít Zavřít
03.08.2020

SLOVAN KEMP PRO STARŠÍ PŘÍPRAVKY

Mikuláš Borkovec
Po mladší přípravce naskočili do druhého turnusu fotbalového Slovan kempu také jejich starší kolegové, tentokrát děti ročníků 2010 a 2011. Čekal je podobný program, který byl samozřejmě přizpůsoben jejich věku a větší zkušenosti s fotbalem. Celkový počet účastníků SLOVAN KEMPU se pro letošní rok vyšplhal nad sedm desítek.

Trenéři nastavili tréninkový proces tak, aby byl co možná nejvíce rozvíjející pro všechny hráče, což samozřejmě není na fotbalovém kempu úplně jednoduché. Opět se zde míchají jak hráči Slovanu i hráči z dalších klubů různé úrovně. Pro hráče Slovanu, případně větších klubů nastavují trenéři tréninky tak, aby si hráči po fotbalových prázdninách znovu osahali své naučené dovednosti a herní principy, případně je zase o kousek posunuli. Hráčům z menších klubů potom v trénincích trenéři ukazují, co se takový fotbalista v daném věku učí za dovednosti, co by měl třeba ovládat a zvládat, a kam by se tak každý jeden jedinec mohl posunout.

Je to pro ně tedy taková ukázka, jak se pracuje v ligovém klubu, a třeba i možnost ukázat se. Každým rokem dostává někdo z fotbalového kempu možnost zapojit se do tréninkového procesu Slovanu. Zajímavé také je, že se můžeme se všemi hráči seznámit a potom je během roku potkávat různě na turnajích a zápasech, zkrátka už o sobě víme.

Kluci na druhém turnusu si stejně jako jejich mladší kolegové užili atraktivní Hop Arénu, kde nám předvedli zase o něco složitější prvky, a ošizeni nebyli ani o Fotbal Golf a fotbalový pětiboj.

No a při návštěvě stadionu jsme měli tentokrát možnost nahlédnout na trénink A-týmu, který v tomto týdnu nastoupil do přípravy. Měli jsme tak možnost na vlastní oči vidět, s jakým nasazením a energií profesionální hráči v tréninku pracují. Věříme, že třeba i tato zkušenost dodá klukům nějaký impuls a elán do dalšího zlepšování se.

Věříme, že si všechny děti Slovaňácké kempy užili, jak to mladší tak ti starší. Všem přejeme mnoho úspěchů a co největší fotbalový pokrok v nadcházející sezóně a budeme se na ně těšit třeba příští léto. Určitě budeme v kempech pokračovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna