FC Slovan Liberec | Sedmým členem Dvorany slávy FC Slovan Liberec se stal Libor Janáček
Menu Další Zavřít Zavřít
25.01.2020

Sedmým členem Dvorany slávy FC Slovan Liberec se stal Libor Janáček

Klub
Dvoranu slávy FC Slovan Liberec klub založil v roce 2014. Prvním členem se stal Tomáš Janů, který v dresu FC Slovan Liberec odehrál nejvíc ligových zápasů v historii klubu. O dalších členech Dvorany slávy pak pravidelně rozhodují fanoušci klubu hlasováním. Nového člena Dvorany slávy klub představuje v rámci pravidelného Reprezentačního plesu.
Ve Dvoraně slávy FC Slovan Liberec dosud bylo pět hráčů a jeden trenér. Prvních pět z nich se stalo se Slovanem mistry. Ale historie našeho klubu se nezačala psát až při prvním titulu v roce 2002. V době euforie po historickém postupu v roce 1993 za Liberec U Nisy nebo na Městském stadionu nastupovala řada fotbalistů, kteří se také zapsali do srdcí fanoušků Slovanu, i když už nebyli u pozdějších titulů. Loni jste z nich vybrali Josefa Lexu. Letos jste mohli vybírat z dalších čtyř hráčů ze slovaňáckých devadesátek. A kdo se stal vítězem ankety?

Libor Janáček

Pracovitý záložník dlouho držel rekord v počtu ligových startů za Slovan, do nichž navíc nejsou započítány starty před postupem do nejvyšší soutěže. Dodnes se drží v první pětce. Svou první ligovou branku vstřelil 3. dubna 1994 proti Bohemians, kam o necelých šest let později ze Slovanu přestoupil.

Ligová bilance v dresu Slovanu: 183 zápasů / 10 gólů

Nedávno zveřejněný vzpomínkový rozhovor s čerstvým padesátníkem a novým členem Dvorany slávy FC Slovan Liberec si můžete přečíst zde.


Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Naše pekárna
Mediální partneři
eFotbal Hattrick