FC Slovan Liberec | Slovan bude v neoblíbených Teplicích usilovat o třetí jarní výhru (odloženo)
Menu Další Zavřít Zavřít
28.02.2020

Slovan bude v neoblíbených Teplicích usilovat o třetí jarní výhru (odloženo)

Redakce
Liberec – Utkání bylo odloženo, odehraje se nově 11. března od 17 hodin! Slovan zvládl oba dosavadní jarní duely vítězně, teď ho však čeká nelehká prověrka. Míří do Teplic, kde se mu dlouhodobě nedaří. Přijeďte naše mužstvo Na Stínadla podpořit, duel začíná v sobotu od 14:30.

FK Teplice – Trápení v první půli

„Skláři“ vstoupili do jarní fáze sezony dvěma porážkami. Nejprve přivítali olomouckou Sigmu, s níž i přes branku Tomáše Vondráška prohráli 1:3. Následně vyjeli do Karviné, kde opět na svého soupeře nestačili a padli 0:3. V obou případech se svěřencům trenéra Stanislava Hejkala nepovedl hlavně první poločas, v němž shodně třikrát inkasovali.

Ve druhém zmiňovaném zápase se navíc vykartovala jedna ze zimních posil Lukáš Mareček. Bývalý záložník Lokerenu dostal dvě žluté karty a bude muset duel se Slovanem vynechat. Teplickým patří po 22 odehraných zápasech 12. příčka tabulky s osmibodovou ztrátou na skupinu o Evropskou ligu, zároveň však mají pohodlnou desetibodovou rezervu na poslední Příbram, která odvolala v týdnu kouče Romana Nádvorníka.

Naše mužstvo se proti „sklářům“ postavilo v sezoně už dvakrát. Dvakrát přitom na domácí půdě. Nejprve remizovalo po nevýrazném výkonu obou celků 1:1 po brance Romana Potočného a následně v osmifinále MOL Cupu zvítězilo 2:0 po trefách Petara Musy a Jana Kuchty.

Slovanu se ale v Teplicích dlouhodobě nedaří. Ze 23 vzájemných zápasů Na Stínadlech hned 16 prohrál, ve třech zvítězil a ve čtyřech se oba celky rozešly smírně. Naposledy se našemu celku zadařilo před čtyřmi zápasy, kdy zvítězil 3:0 po dvou brankách Egona Vůcha a trefě Herolinda Shaly.

Nejzajímavější změny v kádru Teplic

Michal Jeřábek (přestup), Teplice -> Jablonec
Lukáš Mareček (přestup), Lokeren (Belgie) -> Teplice
Jakub Hora (hostování), Teplice -> Riga (Lotyšsko)
Martin Jindráček (přestup), Teplice -> Příbram
Martins Toutou Mpondo (přestup), Táborsko -> Teplice

FC Slovan Liberec – Dvě výhry a náročný program

Naše mužstvo zvládlo dvě úvodní jarní kola za plných šest bodů. Nejdřív přehrálo na Letné pražskou Spartu 2:0 a o týden později si U Nisy poradilo i s dalším celkem z hlavního města – Bohemians 3:1. Náročný program ale pokračuje a není důvod k uspokojení. Slovan čeká v krátkém časovém sledu souboj s Teplicemi (29. února), MOL Cup se Slováckem (4. března) a nakonec domácí souboj s Opavou (8. března).

Trenér Pavel Hoftych bude nově moct počítat s Martinem Zemanem. Zkušený 30letý krajní záložník se připojil k týmu a začlenil se do přípravy. Naopak Radim Breite odehrál o víkendu první duel za olomouckou Sigmu.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Imad Rondić (přestup), Slavia -> Liberec
Jakub Hromada (hostování), Slavia -> Liberec
Oscar Dorley (konec hostování), Liberec -> Slavia
Petar Musa (konec hostování), Slavia -> Liberec
Roman Potočný (přestup), Liberec -> Baník Ostrava
Radim Breite (přestup), Liberec -> Sigma Olomouc
Martin Zeman (přestup), Příbram ->Liberec

Jeďte Slovan do Teplic podpořit a pomoct mu k dalším veledůležitým bodům! Duel začíná v sobotu od 14:30.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Kitl
Mediální partneři
Rengl Náš region