FC Slovan Liberec | Slovan jede bojovat o další tři body, podaří se mu překvapit favorita z Plzně?
Menu Další Zavřít Zavřít
28.07.2018

Slovan jede bojovat o další tři body, podaří se mu překvapit favorita z Plzně?

Redakce
LIBEREC – Druhé kolo nového ročníku FORTUNA:LIGY poslalo naše mužstvo na obhájce titulu z Plzně. Jeden z největších favoritů soutěže a účastník Ligy mistrů navíc poprvé v nové sezóně nastoupí na domácím trávníku, Slovan však přijede do města piva povzbuzen skalpem Karviné.

FC VIKTORIA PLZEŇ

Viktoria nevstoupila do soutěže úplně přesvědčivě, na Dukle dokonce prohrávala brankou Davida Douděry ze sedmé minuty, ale trenérovi Pavlu Vrbovi se v druhé půli excelentně povedla střídání. Nejprve udeřil střídající Tomáš Hořava, o chvíli později si srazil Jakub Podaný, který dobíhal přes celé hřiště brejk soupeře, míč do vlastní branky. V závěru ještě proměnil nařízený pokutový kop nejúspěšnější střelec minulého ročníku Michael Krmenčík a o výsledku bylo rozhodnuto.

Plzeň během pauzy neposilovala tolik jako ostatní celky, místo toho doladila kádr před blížícími se evropskými poháry. Ze Zlína do Doosan Areny dorazil libereckým fanouškům dobře známý Ubong Moses Ekpai, hostování v Jablonci skončilo už v zimě podepsanému stoperovi Luďku Pernicovi, připraven bude i Roman Procházka. Ze Slovácka do Viktorie zamířil Dominik Janošek a volný hráč Pavel Bucha, který se nepohodl se Slavií.

Kádr naopak opustili Miloš Kratochvíl, který si našel cestu do Jablonce, Václav Pilař, jehož ukořistila Sigma, Jiří Piroch a Jan Suchan (hostování v Karviné) a Tomáš Poznar (hostování ve Zlíně). Klub neprodloužil spolupráci ani s Andreasem Ivanschitzem, naopak z hostování si stáhl Erika Janžu a Jakuba Řezníčka.



FC SLOVAN LIBEREC

Pořádný kámen ze srdce musel spadnout všem příznivcům Slovanu v 85. minutě utkání s Karvinou. Jan Pázler pobyl na hřišti sotva tři minuty a nasměroval hlavou míč k levé tyči, kam už jinak skvělý Martin Berkovec nedosáhl. Domácí premiéra kouče Zsolta Hornyáka tak byla vítězná, i když její konec sledoval po divoké oslavě s hráči z tribuny. Disciplinární komise mu za to následně uložila důtku, takže slovenský trenér bude moct i v Plzní řídit své svěřence z lavičky.

Teď ale přijde pro naše mužstvo jinačí výzva. Zatímco Karviná po většinu zápasu působila v defenzivě, Plzeňští budou naopak chtít udolat svého protivníka pomocí ofenzivy. Na druhou stranu si určitě všichni vybaví jarní utkání, v němž Slovan remizoval 2:2 po brankách Radima Breiteho a Matěje Pulkraba.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Kristýna
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio