FC Slovan Liberec | Slovan míří do Mladé Boleslavi! Potvrdí bilanci z posledních vzájemných zápasů?
Menu Další Zavřít Zavřít
25.10.2019

Slovan míří do Mladé Boleslavi! Potvrdí bilanci z posledních vzájemných zápasů?

Redakce
Liberec – Po 52. Podještědském derby čeká naše mužstvo další atraktivní duel. V neděli vyrazí do nedaleké Mladé Boleslavi, kde se pokusí proti domácím potvrdit dobrou bilanci z předchozích vzájemných zápasů. Slovan porazil Středočechy pětkrát v řadě. Zápas začne ve 14 hodin a 30 minut.

Informace o výjezdu do Mladé Boleslavi

FK Mladá Boleslav – Třetí místo i sniper Komličenko

Mladoboleslavští patří k favoritům na účast ve skupině o titul. Minulou sezonu jim sice těsně unikla, nicméně v kvalifikačním zápase udolali ostravský Baník a zamířili do předkol o Evropskou ligu. Nevedlo se jim zle, po výhře nad Šymkentem Středočeši nestačili na FCSB a to kvůli jediné inkasované brance v domácí odvětě.

V lize se však partě trenéra Jozefa Webera zatím daří. Vedení udrželo ruského snipera Nikolaje Komličenka, který nasázel dohromady už devět branek a vede tabulku střelců. Mladá Boleslav těží především z kvalitní ofenzivy, nastřílela celkem 27 gólů, což je po Slavii druhý nejlepší počin.

Vše se ale netočí pouze kolem útočníka s průměrem branky na zápas. Šest gólů už vstřelil Muris Mešanovič, čtyři zásahy má Pavel Bucha a tři Lukáš Budínský. Mezi nahrávači vévodí lize s šesti asistencemi zkušený Marek Matějovský, dalších pět pasů přidal Budínský a tři také Mešanovič. V bráně se střídají Jan Šeda s Janem Stejskalem. První zmiňovaný nastoupil devětkrát a vychytal dvě čistá konta, Stejskal zvládl stejný počet nul ve čtyřech střetnutích.

V posledních třech kolech Středočeši nejprve prohráli se Slavií 0:1, kdy v závěru promarnil šanci na vyrovnání Mešanovič, který z penalty přestřelil. Pak modrobílí porazili plzeňskou Viktorii 2:1 a naposledy také Zlín 2:0. Dohromady nasbírali už pětadvacet bodů.



FC Slovan Liberec – Naposledy za bod, předtím prohra se Slováckem

Slovanu se v poslední době na Mladou Boleslaví daří. Posledních pět vzájemných zápasů vyhrál, navíc za celou dobu inkasoval jen jedinou branku (4:0, 3:0, 1:0, 1:0, 2:1). Mladoboleslavští zvítězili naposledy v 1. kole sezony 2016/2017 (31. srpna 2016). Poslední vzájemný duel rozhodlo duo Roman Potočný – Tomáš Malinský. Druhý zmiňovaný vstřelil vítěznou branku v 89. minutě, v závěru ještě korigoval skóre Přikryl z penalty.

Derby s Jabloncem přineslo dvě liberecké branky, prosadili se Jan Mikula s Jakubem Peškem. Rozhodnout mohl v závěru Roman Potočný, ale svou hlavičku po centru Malinského poslal jen nad břevno. Krajní záložník s dobrou kopací technikou zůstává i nadále nejlepším střelcem našeho mužstva, trefil se už pětkrát. Musa a Pešek mají tři branky, dva góly dal Malinský, který je zároveň s dvěma asistencemi nejúspěšnějším nahrávačem mužstva.

V tabulce patří našemu mužstvu desátá příčka s patnácti body na kontě. Přijeďte hráče podpořit do Mladé Boleslavi a pomoct jim tak k zisku důležitých bodů! Utkání startuje v tamní Adidas Aréně v nedělních 14:30.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek NET-SYSTEM
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec