FC Slovan Liberec | Slovan potřebuje body! Pokoušet se o ně bude v prázdném Edenu
Menu Další Zavřít Zavřít
09.08.2019

Slovan potřebuje body! Pokoušet se o ně bude v prázdném Edenu

Redakce
Liberec - Náročný program pokračuje! Slovan vyzve k souboji úřadujícího českého mistra a bude usilovat o rozšíření aktuálních tří bodů v tabulce. Tribuny Sinobo Stadium v Edenu zůstanou kvůli trestu Disciplinární komise LFA za opakované použití nebezpečné pyrotechniky zavřené.

SK Slavia Praha – Obr poprvé zaváhal, sehrává defenzivu

Minulý týden Slavii nevyšel podle představ. Poprvé v sezoně nevstřelila branku a poprvé zároveň ztratila body. S Karvinou výběr trenéra Jindřicha Trpišovského remizoval 0:0, i tak ale zůstal na čele FORTUNA:LIGY s 10 body.

Pražané už se začínají pomalu připravovat na 4. předkolo Ligy mistrů, které odehrají buď s Celticem, nebo Kluží (první zápas 1:1). Sehrát musejí hlavně stoperskou dvojici, která oslabila odchodem Simona Deliho a Michaela Ngadeua.

Nejzajímavější změny v kádru Slavie

Jaroslav Zmrhal (přestup), Slavia -> Brescia (ITA)
Michael Ngadeu (přestup), Slavia -> Gent (BEL)
Simon Deli (přestup), Slavia -> Bruggy (BEL)
Nicolae Stanciu (přestup), Al Ahli (SA) -> Slavia
Matěj Chaluš (přestup), Slavia -> Liberec
David Hovorka, Tomáš Holeš (přestup), Jablonec-> Slavia

V předchozích ligových duelech Slavia porazila Zlín 1:0, pak rozstřílela Teplice 5:1 a následně skolila olomouckou Sigmu 1:0. Nejlepším střelcem pražského celku je Josef Hušbauer s dvěma trefami a nejúspěšnějším nahrávačem Petr Ševčík s třemi gólovými asistencemi. Teď budou Pražané bojovat před prázdnými tribunami, fotbalová disciplinární komise Slavii potrestala za výtržnosti fanoušků v ligovém zápase proti Olomouci.



FC Slovan Liberec – Střelecké hody v přípravě

Se Slovanem se pomalu ale jistě sžívá ukrajinský reprezentant do 21 let Achmed Alibekov, který posílil kádr v rámci ročního hostování. Šanci dostal, stejně jako většina ostatních hráčů, v přátelském střetnutí s Kuvajtem SC, které nakonec naše mužstvo po gólech Kuchty, Yu, Pázlera, Potočného a Karafiáta ovládlo vysoko 5:0.

Liga během posledních dvou týdnů už tolik radosti nepřinesla. Slovan prohrál ve Zlíně 1:2 a body nezískal ani v minulém domácím utkání s Olomoucí, které prohrál 0:1. Na kontě tak má naše mužstvo aktuálně pouze tři body ze čtyř zápasů. O další příspěvek do tabulky se bude pokoušet proti Slavii v sobotu od půl osmé večer.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec ČSOB
Mediální partneři
eFotbal Hattrick