FC Slovan Liberec | Slovan se po reprezentační přestávce vydá bojovat o body do Budějovic
Menu Další Zavřít Zavřít
11.09.2020

Slovan se po reprezentační přestávce vydá bojovat o body do Budějovic

Šimon Knopp
Liberec - Po dvou odehraných ligových kolech ihned následovala reprezentační přestávka, ovšem již tento víkend se můžeme těšit na další kolo FORTUNA:LIGY. V něm se představí Slovan ve venkovním prostředí proti Českým Budějovicím. Dokáže liberecký tým navázat na poslední povedený výkon proti Plzni? Výkop utkání je naplánován na sobotu od 17:00 hodin.

Chcete se vydat podpořit Slovan?

SK Dynamo České Budějovice

V kádru Českých Budějovic došlo během letní přestávky k určitým změnám, ale osa týmu zůstala pohromadě. Samozřejmě velkým oslabením pro tým je absence bývalého kapitána Tomáše Sivoka, který se po minulé sezoně rozhodl ukončit kariéru. Dále v týmu neuvidíme Denise Granečného a Jiřího Kulhánka, kterým skončilo hostování. Do Jablonce přestoupil Ivan Schranz a smlouva skončila Michaelovi Rabušicovi, jenž už obléká dres Slovanu. Mužstvo bylo doplněno o několik zajímavých jmen, vesměs se jedná o fotbalisty na hostování. Patří k nim Van Buren, Matějka, staronoví Havelka a Ekpai.

Vstup Českých Budějovic do soutěže se příliš nepodařil. V úvodním zápase narazili hráči z Jihočeského kraje na Slavii, která neponechala nic náhodě a jednoznačně zvítězila 6:0. Následoval venkovní zápas s Baníkem, kde po třiceti osmi minutách vše vypadalo pro Budějovické velmi slibně. Díky brankám Pavla Šulce a Lukáše Matějky se dostali do dvoubrankového vedení, jenže těsně před koncem poločasu přišlo snížení z penalty, kterou proměnil Potočný. Následovala herně slabší pasáž a poté vyrovnání v 86. minutě. I proto se Budějovice musely po dvou kolech smířit pouze s jedním bodem za remízu 2:2 proti Ostravě.

Poslední vzájemný zápas s Libercem skončil lépe pro náš celek. Rozhodující branku utkání vstřelil v 50. minutě Baluta. Ovšem jednalo se o velmi vyrovnaný zápas a Budějovice měly šance na vyrovnání, obzvláště nebezpečná byla v závěru utkání hlavička Sivoka, která orazítkovala břevno Nguyenovy branky. Poslední výhru si proti Slovanu připsali Budějovičtí v roce 2008, tehdy dvěma brankami rozhodl Petr Benát.

Nejzajímavější změny v kádru Budějovic

Mick van Buren (hostování), Slavia –> Budějovice
Ubong Moses Ekpai (prodloužení hostování), Plzeň –> Budějovice
Lukáš Skovajsa (volný hráč), Dinamo Bukurešť –> Budějovice
Lukáš Matějka (hostování), Plzeň –> Budějovice
Ivan Schranz (přestup), Budějovice –> Jablonec

Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec

Slovan si během „reprepauzy“ zpestřil přípravu zápasem proti Hradci Králové. V sestavě se mimo jiné představili dva hráči, kteří se postupně vrací po zranění, Matěj Chaluš a Jakub Jugas. Druhý jmenovaný se zapsal i do listiny střelců, když v ve dvacáté třetí minutě reagoval na úvodní branku hradeckého Urmy. Slovan poté musel dotahovat ještě jednou, když se prosadil Dvořák. Rozhodující roli sehrál příchod střídajícího Júsufa, který využil chyb při bránění a prosadil se hned dvakrát. Liberec tedy nakonec zvítězil 3:2.

Neměli bychom ani opomenout účast některých našich hráčů v zápasech se svými národními mužstvy. Nejlépe se prosadil Jakub Pešek, který vstřelil proti Skotsku jedinou českou branku. Více si o působení jednotlivých fotbalistů v reprezentacích můžete přečíst zde.

Na závěr si pojďme ještě připomenout, jak si Slovan prozatím vedl v ligové sezóně. V úvodním kole podlehli Liberečtí Sigmě, a to těsným výsledkem 0:1, když možnost na srovnání z penalty nevyužil Mara. Ovšem poté přišel velmi povedený výkon proti Plzni v domácím prostředí. Šli jsme do rychlého vedení 3:0 zásluhou Mosquery, Júsufa a Hromady. Před koncem první půle dokázal snížit z penalty Čermák, ale to bylo ze strany Plzně vše. V druhé půli ještě navýšil naše vedení jednou brankou Mosquera. Slovanu se povedlo Plzeň porazit po sedmi letech, a to jednoznačně 4:1. Nezbývá než jen doufat, že navážeme na poslední zápas a i v Budějovicích budeme bodovat za tři body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Gasservis
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec