FC Slovan Liberec | Slovan se utká s Brnem! Rozhodl o tom páteční los MOL Cupu
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2018

Slovan se utká s Brnem! Rozhodl o tom páteční los MOL Cupu

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Naši hráči se v rámci 3. kola domácího poháru představí na hřišti druholigové Zbrojovky Brno. V posledních třech ročnících Slovan dokráčel vždy do čtvrtfinále. Po Štěchovicích je Brno druhým soupeřem v letošním MOL Cupu. Postoupí tým trenéra Hornyáka do osmifinále? Předběžný termín utkání, který se ještě může po dohodě klubů změnit, je středa 26. září.

FC Zbrojovka Brno

Zbrojovka má za sebou v poháru o jedno utkání více než Slovan. Již v prvním kole vyhrála nad divizním týmem ŽĎAS Žďár nad Sázavou 2:0 po gólech Jambora a Růska. Ve 2. kole si pak poradila se Slovanem Rosice také 2:0. Jeden branku vstřelil Pavlík, druhou si pak vstřelily Rosice sami. Tentokrát čeká Brno další Slovan, a to FC Slovan Liberec.

Ještě loni hrála Zbrojovka nejvyšší fotbalovou soutěž. Letos hájí své barvy ve Fortuna:Národní lize, tedy druhé nejvyšší soutěži. Po sedmi kolech se nachází na 9. místě tabulky. Na svém kontě má osm bodů za dvě výhry, dvě remízy a tři porážky při vyrovnaném skóre 13:13. Nejlepším střelcem Brna a celé FNL je suverénně Lukáš Magera, který se trefil již šestkrát. Zároveň se také stal hráčem měsíce srpna. Za ním jsou s dvěma trefami Damián Bariš a Antonín Růsek. Nejvytíženějšími hráči jsou brankář Dušan Melichárek a obránce Pavel Eismann, kteří nechyběli ani minutu. Nejlepší střelec soutěže Magera chyběl pouze jedinou minutu.

Trenér Hornyák o soupeři

"Brno je klub s bohatou historií. Velice zajímavý soupeř. Připravíme se důkladně. Nechceme nic podcenit a nechat náhodě. Chceme potěšit naše fanoušky pěknou hrou a hlavně postupem do dalšího kola MOL Cupu."

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo sehrálo zápas druhého kola MOL Cupu na půdě třetiligových Štěchovic. Se soupeřem ze středních Čech si Slovan poradil a po gólech Ševčíka, Hybše, Peška, Kačaraby a Koscelníka zvítězil 5:1. V lize se nachází na osmém místě tabulky. Na kontě má 10 bodů za dvě výhry, čtyři remízy a pouze jedinou porážku, kterou utrpěl na půdě úřadujících mistrů z Plzně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
rtm plus Náš region