FC Slovan Liberec | Slovan v reprezentaci: Mara nastoupil dvakrát proti Čadu, Matoušek proti Řecku
Menu Další Zavřít Zavřít
17.11.2020

Slovan v reprezentaci: Mara nastoupil dvakrát proti Čadu, Matoušek proti Řecku

Ondřej Marko
Liberec – Kvůli zdravotním důvodům vyslal Slovan do reprezentací tentokrát pouze dva hráče. Na kvalifikaci na Pohár afrických národů se hlásil Kamso Mara, reprezentující Guineu. Do posledního zápasu kvalifikace na Euro hráčů do 21 let nastoupil Jan Matoušek. Jednadvacítka vyhrála 2:0 v Aténách a Guinea s Čadem vyhrála a poté remizovala.

Guinea se dvakrát utkala s Čadem

Kamso Mara nastoupil do dvou utkání za Guineu, obě dvě byly s Čadem. Jednalo se o kvalifikaci na Pohár afrických národů, ekvivalent našeho Eura. První duel sehráli guinejští fotbalisté v domácím prostředí v hlavním městě na Stade du 28 Septembre. V poslední minutě první půle se trefil mladý záložník Olympiakosu, Mady Camara. V druhé části už další branka nepadla, Mara odehrál 66 minut.
Druhé utkání už odehrál Mara úplně celé. V hlavním městě Čadu, N´Djameně, na Stade Nacional. Skóre otevřel 25letý guinejský záložník Naby Keita, který hraje v Liverpoolu. Ovšem před koncem poločasu úspěšně vyrovnal Ahmat Abdaraman. Ve druhém poločase opět nepadla žádná branka a tak skončilo utkání 1:1.

Guinea je momentálně na prvním místě své kvalifikační tabulky. Ze čtyř zápasů dvakrát vyhrála i remizovala. S osmi body má jednobodový náskok na Mali, které má však odehráno o utkání méně. V březnu se Guinea utká s Mali a Namibií. „Pokud v těchto dvou zápasech jednou vyhrajeme a remizujeme, tak se na turnaj kvalifikujeme. V Čadu to byl pro nás dobrý výsledek,“ komentuje vývoj kvalifikace Mara.

Lvíčata udržela postupovou naději

Jediným dalším hráčem, který nebyl omezen zdravotními důvody a mohl se hlásit na reprezentačním srazu, byl Jan Matoušek. S jednadvacítkou odehrál v pátek 13. 11. poslední kvalifikační utkání v Aténách. V první polovině branka nepadla, pouze k jejímu konci dostal řecký obránce Lymperakis červenou kartu. V 67. minutě se Ondřej Šašinka ujal pokutového kopu, brankář mu střelu chytil, stál však zároveň před čárou. Opakovanou penaltu Pavel Bucha už proměnil. Na konci utkání přidal finální gól Václav Drchal.

Lvíčata, do jejichž stabilního kádru jinak patří i Matěj Chaluš a Michal Sadílek, mají tedy všechny zápasy kvalifikace odehrané a z deseti duelů mají 21 bodů. Ovšem postup stále nemají jistý, protože pokud vyhraje Skotsko v Řecku, tak spadne Česko na druhé místo (měli bychom shodný počet bodů, ale horší vzájemnou bilanci). V tabulce druhých týmů by Česku momentálně patřila druhá příčka, ale některé týmy ještě čekají další zápasy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint Pneu Hnídek
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region