FC Slovan Liberec | Takový zápas jsem ještě asi nehrál, hodnotil bláznivé utkání brankář Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
06.06.2020

Takový zápas jsem ještě asi nehrál, hodnotil bláznivé utkání brankář Nguyen

Šimon Knopp
Liberec - Ve 28. kole narazil Slovan na Mladou Boleslav. Přestože favoritem bylo naše mužstvo, prohrávali jsme již od 2. minuty po chybě Karafiáta. Poté přišla červená karta pro Jakuba Klímu a Kuchtovo srovnání na 1:1. V druhém poločase se Boleslav dostala do vedení po penaltě a Slovan se musel obejít bez vykartovaného Kačaraby. Vyrovnání jsme se dočkali až v 95. minutě, když si dal vlastní gól po centru Nguyena Tatajev. "Naštěstí se nám to povedlo, bod je asi zlatý," komentoval závěr utkání Nguyen.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?
Takový zápas jsem ještě asi nehrál. Říkali jsme si, že na ně musíme ze začátku vlítnout, což se nám úplně nepovedlo, když jsme ve druhé minutě dostali gól. Ale poté jsme se z toho docela oklepali a pomohlo nám, že jsme do poločasu stihli vyrovnat na 1:1. Kuchťák (pozn. red. Jan Kuchta) dobře presoval gólmana a byl za to odměněn. Věděli jsme, co nás čeká ve druhém poločase, protože podobnou situaci jsme zažili už se Slováckem. Tentokrát to nebylo úplně podle našich představ. Penalta, červená, síly na hřišti se vyrovnaly. Naštěstí se nám povedlo v 95. minutě dát gól, takže bod asi nakonec musíme brát.

Pojďme se vrátit k některým situacím. Co se stalo u první branky, jak jsi to viděl?
Klasická kombinace, kdy si mezi sebou stopeři narazí, ale tentokrát to Káfovi (pozn. red. Ondřeji Karafiátovi) asi ujelo. Boleslav nás presovala a podařilo se jim akci využít. Takže smolný začátek.

Ohledně druhé inkasované branky, penaltové situace, viděl jsi souboj a věděl jsi, co rozhodčí přezkoumává?
Já, abych řekl pravdu, tak jsem neviděl, co se stalo. Byla ztečovaná střela, byl jsem rád, že jsem ji chytil. Ale nakonec to bylo stejně jedno, protože byla asi ruka. Rozhodčí se podíval na video a nařídil penaltu...

Věřil jsi až do konce? A co říci k té poslední situaci zápasu?
Věřil jsem, že nějaký gól dotlačíme. Naštěstí se nám to povedlo, jak jsem říkal, bod je asi zlatý.

Po zápase naši fanoušci roztáhli nápis, že rasismus na stadion nepatří. Ty sám ses k tomu po Budějovicích nechtěl příliš vyjadřovat... Vnímáš, že se rasismus vrací do společnosti?
Řekl bych, že teď je trochu špatné, jak je na stadionu málo diváků a je slyšet téměř každé slovo. Transparent, co vyvěsili naši fanoušci mě trochu překvapil, ale chtěl bych jim poděkovat za podporu. Více bych se k tomu asi vracet nechtěl.

Čeká nás další utkání v rychlém sledu proti Příbrami. S čím půjdeme do zápasu a co čekat od našeho soupeře?
Popravdě jsem Příbram tolik nesledoval, osobně se soustředím na zápas, co nás vždy čeká. Takže na Příbram se podívám, až teď budu mít čas. Ale bude to trošku složitější, protože nebudeme mít ani jednoho stopera. Uvidíme, co tam trenér poskládá. Jsou tady další kluci, kteří čekají na šanci, takže to bude na nich.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny RR group service s.r.o
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls