FC Slovan Liberec | Top 3 zápasy sezony: Domácí premiéra, smršť v první půli i remízová přestřelka
Menu Další Zavřít Zavřít
19.06.2021

Top 3 zápasy sezony: Domácí premiéra, smršť v první půli i remízová přestřelka

Redakce
Liberec – V sezoně 2020/21 byla k vidění řada vypjatých zápasů během programu Evropské ligy, Slovan ovšem bavil i na domácí scéně. Které tři domácí duely vybrala v uplynulém ročníku FORTUNA:LIGY naše redakce jako nejlepší a jak probíhaly?

2. kolo: FC Slovan Liberec – FK Viktoria Plzeň 4:1 (3:1)


Branky: 4. Mosquera, 11. Júsuf, 14. Hromada, 55. Mosquera – 34. Čermák.

Vracíme se na samotný úvod programu. Už ve druhém kole totiž Slovan smetl plzeňskou Viktorii, dominantním výkonem si vysloužil ovace fanoušků i důležité tři body do tabulky. Všechno přitom začalo už zkraje duelu. Fotbalisté ze západu Čech museli po vyřazení z předkola Ligy mistrů kousat další hořký průběh.

Už po čtyřech minutách hry vyvážel míč k půlící čáře stoper Jakub Brabec, po souboji s Júsufem však balon ztratil a po Peškově centru se krásným obloučkem vyznamenal Jhon Mosquera. Tribuny bouřily i o několik chvil později, když napřáhl za vápnem bahrajnský útočník a krásnou ranou propálil Aleše Hrušku. Úvodní smršť pokračovala, Beran chytrým prohozením vyslal do vyložené šance Jakuba Hromadu. Už ve 14. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 3:0.

Ještě před přestávkou nechal v souboji s Kalvachem ruku Mosquera a Plzeň kopala penaltu. Aleš Čermák se nemýlil. Kolumbijský záložník ale sílící hostující tlak uspal parádní ranou z otočky krátce po pauze. Po dalších tutovkách Mikuly, Mosquery a Rabušice už branka nepadla, i tak ale naše mužstvo zapsalo cennou kanonádu.

21. kolo: FC Slovan Liberec – FK Pardubice 4:1 (4:0)


Branky: 6. Sadílek, 13. Karafiát, 25. Karafiát, 45+2. Sadílek – 50. Huf. Neproměněná penalta: 41. Huf (PAR).

To byla první půle! Slovan předvedl proti Pardubicím – znovu na domácí půdě – ještě o něco větší smršť během úvodních pětačtyřiceti minut než s Viktorií. Naše mužstvo nastřílelo nováčkovi z východních Čech dokonce hned čtyři branky za poločas.

Gólové představení odšpuntoval Michal Sadílek, který se po chybě Proseka dostal do rychlého brejku už po šesti minutách. Ještě předtím trefil Rabušic tyč. Show pokračovala před završením čtvrthodiny hry, když si Ondřej Karafiát naskočil na centr ze strany a přesnou hlavičkou zvýšil na rozdíl dvou branek. Stejný hráč zároveň zakončil ranou pod břevno další akci Sadílka a bylo to už 3:0.

Bláznivý průběh korunoval druhým gólem před pauzou agilní Sadílek, ještě předtím – ve 39. minutě – ovšem brilantním zákrokem zlikvidoval penaltu Davida Hufa Milan Knobloch. Liberecký gólman čisté konto nakonec neudržel, pět minut po pauze se prosadil v minisouboji Huf po přihrávce Čelůstky. Víc už však hosté nestihli. Extrémní duel Slovan dotáhl do stavu 4:1.

30. kolo: FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 2:2 (1:0)


Branky: 30. a 50. Pešek – 67. Karlsson, 68. Hložek.

Odlišný průběh než u předchozích dvou duelů, opět ale pořádně atraktivní podívaná. Tradiční bitva mezi Slovanem a Spartou měla znovu grády, oba celky ve 30. kole držely naději na evropské poháry, body mohly hrát klíčovou roli v dalším vývoji soutěže.

Po aktivním startu, kdy si náznaky šancí vytvořili oba soupeři, se hra zklidnila až do úvodní trefy střetnutí. To se poprvé ozvala spolupráce Rondič – Pešek. Po půlhodině hry si vzal balon Jakub Pešek, který si skvěle předkopl míč před Michalem Sáčkem a zamířil přesně.

Rondič mohl zvýšit vedení těsně před přestávkou, avšak skvělou nabídku Koscelníka nevyužil. Náladu si spravil v 50. minutě, když znovu vyslal do brejku Peška. Šikovný křídelník se ani podruhé nemýlil. Vedení nakonec nevydrželo dlouho, mezi 67.-68. minutou zmrazily fanoušky dvě dobré trefy Karlssona a Hložka. Body se nakonec dělily. Pešek přitom mohl završit hattrik, třetí svůj únik ale již neproměnil, když ho Nita chytře dokázal vystát.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC SMC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact