FC Slovan Liberec | Tradiční šlágr na stadionu U Nisy! Pod Ještěd zamíří pražská Sparta
Menu Další Zavřít Zavřít
01.03.2019

Tradiční šlágr na stadionu U Nisy! Pod Ještěd zamíří pražská Sparta

Redakce
Liberec - Zápasy Slovanu se Spartou mají už od 90. let minulého století pověst vyhecovaných a atraktivních duelů. Z 25 střetnutí hraných pod Ještědem prohrálo naše mužstvo pouze v sedmi případech. Nyní dlouholetá rivalita nabídne další prozatím nepopsanou kapitolu. Duel odstartuje v sobotu od 17 hodin.

Jak si zajistit vstupenku na Spartu v předprodeji?

AC Sparta Praha

Se Spartou je to v aktuálním ročníku jako na houpačce. Pražané zažili turbulentní zimní přestávku, nejprve odešel playmaker Nicolae Stanciu, ale záhy klub představil návrat Bořka Dočkala. Manažerské křeslo převzal bývalý reprezentant Tomáš Rosický, na lavičce zůstal Zdeněk Ščasný.

I když vysoké nároky fanouškovského tábora první utkání jara zřejmě nesplnily, Pražané prozatím neztratili ani bod. Nejprve si poradili s Bohemkou (1:0), pak přehráli Duklu (3:2) a následně předčili také ostravský Baník (3:2). V posledním zmiňovaném duelu se vykartoval stoper Lukáš Štetina, který tak nebude sparťanům o víkendu k dispozici.

Celek z hlavního města aktuálně okupuje třetí příčku tabulky se 41 body a pojede tedy do Liberce jako papírový favorit. Pohledem historických statistik už tak jednoznačná prognóza stanovena být ale nemůže. Slovan naposledy doma Spartě podlehl 7. dubna roku 2012, a to poměrem 1:3. Od té doby U Nisy třikrát ve vzájemných soubojích zvítězil a třikrát se svým rivalem remizoval.

Matěj Hybš o nadcházejícím kole: „Na utkání se těšíme hodně. Přijede Sparta doplněná o Bořka Dočkala, budou díky němu ještě jednou tak silní, obrovsky jim pomůže. Z dlouhodobého hlediska se ale Spartě v Liberci nedaří. Sám jsem to měl možnost zažít, když jsem za ni hrál. Nikdy se mi tu nehrálo dobře. Dokážu se vžít do situace kluků, nepojedou k nám úplně rádi. Určitě to budou mít někde vzadu v hlavě společně s obavami a my toho musíme využít. Pokusíme se bodovat, doma zkrátka body sbírat musíme.“

FC SLOVAN LIBEREC AC SPARTA PRAHA
51 ZÁPASY 51
14 VÝHRY 27
10 REMÍZY 10
27 PROHRY 14
53 VSTŘELENÉ GÓLY 85
85 INKASOVANÉ GÓLY 53
125 ŽLUTÉ KARTY 83
6 ČERVENÉ KARTY 3
1 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC Slovan Liberec

Slovan vkročil do jarní fáze sezony na domácím trávníku pravou nohou. V obou duelech (Příbram, Dukla) neinkasoval a nastřílel hned šest branek. Baníku však v Ostravě podlehl 1:2, tudíž nemá stoprocentní bilanci. Už dvakrát se trefila nová akvizice Libor Kozák.

Trenér Zsolt Hornyák navíc může přivítat navrátilce Jana Sýkoru, který tým posílí v rámci půlročního hostování ze Slavie. Zaujmout by měl post "desítky", čili ofenzivního záložníka.

Jan Sýkora o nadcházejícím utkání: „Sparta přijede s velkým očekáváním. Na jaře zatím neprohrála. To my máme ale taky. Víme, že se tu Spartě špatně hraje. Liberec ženou fanoušci, bývá to tu hodně soubojové. Na zápas se moc těším a věřím, že to zvládneme."

Poslední vzájemný souboj pod Ještědem skončil po dvou červených kartách díky heroickému výkonu liberecké devítky 1:1, vyrovnávací gól tehdy vstřelil nynější kapitán Radim Breite. Sobotní utkání vypukne s úderem sedmnácté hodiny. Buďte u toho a podpořte naše mužstvo v náročném utkání s tradičním rivalem!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Banua
Mediální partneři
Beat radio rtm plus