FC Slovan Liberec | Trenér Hoftych o přípravném utkání: Hráči z béčka ukázali potenciál
Menu Další Zavřít Zavřít
14.05.2020

Trenér Hoftych o přípravném utkání: Hráči z béčka ukázali potenciál

Redakce
Liberec - První přípravné utkání skončilo remízou s Bohemians 1:1. Trenéra Pavla Hoftycha potěšilo hlavně rozhodnutí o dohrání FORTUNA:LIGY, které sice podle něj přinese i některá úskalí, ale je správnou cestou. „Těšíme se na začátek, určitě přinese rozhodnutí i některé věci, s nimiž jsme se třeba ani my trenéři ještě nikdy nesetkali, ale opravdu se všichni těšíme," zdůraznil.

Utkání s Bohemians skončilo remízou 1:1, za Slovan skóroval po pohledné akci Michala Berana Jakub Pešek. Domácí srovnali v samotném závěru, kdy se trefil Jakub Nečas. „Řekl bych, že jsme se pomaleji rozjížděli. Hráli jsme na dvě jedenáctky a domácí první poločas lépe kombinovali a lépe drželi balon na svých kopačkách, šli jsme ale do vedení po krásné akci my. Už před gólem jsme navíc měli Kuchtovu gólovku. Ve druhém poločase jsme trochu jinak poskládali sestavu, hráli jsme 4-4-2, protože v útoku byl Rondić s Elvisem Mashikem a pro kluky to bylo zase trochu jiné. V některých fázích zápasu jsme zbytečně ztráceli míče, ale zase jsme ukázali to, co už před přerušením soutěže, že jsme velmi nebezpeční v brejkových situacích," komentoval Pavel Hoftych. „Remíza je odpovídající průběhu hry, duel si vyhodnotíme."

Jak bude náročné se v tak krátké době připravit na pokračování soutěže, které Slovan odstartuje už 23. května dvakrát odloženou dohrávkou s Teplicemi? „Liga startuje a pevně věříme, že se dohraje do konce. Zároveň věříme, že se vrátí diváci a že bude vláda postupně uvolňovat některá opatření. Myslím, že aktuálně není úplný důvod, držet diváky mimo fotbal. Stadiony jsou obrovské a na to, aby lidé dodržovali bezpečnostní nařízení a seděli kousek od sebe, věřím, že máme prostor a že během dvou týdnů budou moct chodit fanoušci na utkání v hojnějším počtu," pokračoval trenér našeho mužstva.

„Je pro nás pozitivní, že se bude hrát. Dohrát ligu jsme chtěli. Má to však také hodně úskalí, čeká nás 13 (pevně věříme, že 14) duelů a určitě přijdou otazníky ohledně hráčů v sestavě a početnosti kádru. Zápasy půjdou rychle za sebou, přijdou i žluté karty... Ale vše zmiňované je lepší, než abychom fotbal nehráli, čekali na další sezonu a utekl nám závěr té aktuální. Těšíme se na něj, určitě přinese i některé věci, s nimiž jsme se třeba ani my jako trenéři ještě nesetkali, ale všichni se těšíme," dodal Hoftych.

Kromě střídání v posledním odehraném ligovém duelu s Opavou odehrál první zápas za Slovan Martin Zeman. Jak se realizačnímu týmu líbil? „Martin je jedním z hráčů, o kterých si myslím, že jim pauza mohla prospět. Dostával se do toho po příchodu z Příbrami pomaleji. Na tréninku teď vypadal velmi dobře a proti Bohemians ukázal i velmi dobrou práci do obranné fáze. Je to kvalitní fotbalista, zkušený fotbalista a je jasné, že v tomto tempu bude dostávat hodně příležitostí. Jsme rádi, že ho máme v kádru."

Velký návrat do A-týmu zažil Elvis Mashike, který doplnil dvojici (Radim Černický - Miroslav Dvořák) z béčka. „Momentálně potřebujeme trochu širší kádr, a proto také dostali tito kluci šanci. Budeme sledovat i další hráče z béčka, jejich příležitost v nahuštěném programu také může přijít. Nikdo ze tří zmiňovaných hráčů vyloženě nezklamal, šlo pro ně o dobrou zkušenost. Elvis měl po delší době možnost konfrontace s ligovým kádrem. Všichni ukázali určitý potenciál a uvidíme, kam se budou posunovat. U Elvise je to jednoduché, k možnosti trénovat s ligovým kádrem se dostal i proto, že si dal hlavu do pořádku, momentálně vystupuje pokorně a je ochotný pracovat pro tým," uzavřel Hoftych.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick