FC Slovan Liberec | Trenéři před Jabloncem: Budeme nachystaní, derby znamená hodně pro fanoušky
Menu Další Zavřít Zavřít
19.11.2020

Trenéři před Jabloncem: Budeme nachystaní, derby znamená hodně pro fanoušky

Redakce
Liberec - Derby je tu! Už v pátek se za „zavřenými dveřmi“ od 18:45 střetne naše mužstvo s Jabloncem, jak vidí trenéři nadcházející pikantní souboj? „Jde určitě o prestižní zápas. Minulou sezonu se nám derby povedla, neprohráli jsme, což bylo důležité," komentoval Pavel Hoftych.

Jak je na tom tým zdravotně? Má už většina hráčů negativní test?
Pavel Hoftych: Ano, většina má výsledky negativní. Další konkrétní detaily ohledně zdravotního stavu jiného charakteru ale nebudeme komentovat, chystáme se na zápas a budeme nachystaní.

Reprezentační přestávka přišla vzhledem ke koronaviru v pravou chvíli, že?
Pavel Hoftych: Repre pauza určitě přišla vhod, ne však z toho důvodu, že by byl někdo výrazně nemocný, ale ti, co měli pozitivní testy, museli být mimo tým. Takže se určitě hodila, protože teď máme tým znovu pohromadě.

Teď už k derby, jak se na souboj s Jabloncem těšíte?
Pavel Medynský: Těšíme se, stejně jako na každý jiný zápas. Jsme rádi, že se liga znovu rozběhla. Co se týče derby, vždy to znamená hodně pro fanoušky a ostatní, kteří v regionu bydlí. Liberec s Jabloncem jsou města vedle sebe a obě hrají ligu, derby má grády. Těšíme se a doufáme, že pomyslný klíč od obou měst zůstane u nás.

Co od soupeře očekáváte?
Pavel Medynský: Jablonec má velmi zkušené mužstvo počínaje Tomášem Hübschmanem, Vlastimilem Hrubým, Jakubem Považancem a Martinem Doležalem... Všichni hrají ligu dlouhodobě a hrají ji velmi dobře. Klub je v posledních letech pokaždé mezi pěti nejlepšími týmy, trenérské duo Petr Rada – Zdeněk Klucký spolu pracuje dlouhodobě. Očekávám taktický zápas, taktický boj o střed hřiště. Soupeři se úplně nedařilo v posledních zápasech, naše výhoda by mohla být Evropská liga. Každopádně obě mužstva trénují, vidím to tak, že půjde o vyrovnanou hru.

Pavel Hoftych: Minulou sezonu se nám derby povedla, nepohráli jsme, což bylo důležité. Na zápas se každopádně bude těšit hlavně trenér Petr Rada, který byl minule, kvůli pozitivnímu testu, v karanténě. A my se na vzájemné utkání s Jabloncem budeme těšit samozřejmě taky.

Berete zápas jako příležitost k odskočení od středu tabulky?
Pavel Hoftych: Jde určitě o prestižní zápas, ale nebudeme se bavit o tom, kam chceme odskočit, pokaždé jsou totiž na hřišti i soupeři. Platí pořád to stejné, v plánu a hlavách máme nastavený systém „jdeme zápas od zápasu“. Čeká nás deset utkání ve velmi rychlém sledu až do 23. prosince a každý duel je pro nás důležitý. Stejně jako derby.

Může být pro vás ve zbytku podzimu výhoda, že už si většina týmu nákazou prošla a jiné týmy to třeba teprve čeká?
Pavel Hoftych: Může pro nás být výhoda – tedy neznám situaci v jiných týmech – že si prakticky celé naše mužstvo prošlo pozitivními testy. Jsme rádi, že většina hráčů měla bezpříznakový průběh nebo mírné nachlazení. Určitě může být výhoda, že už nemusíme podstupovat testování a ani nehrozí případná stopka kvůli covidu.

Jablonec v předkolech vypadl s Dunajskou Stredou, zatímco jsme postoupili do skupiny. Jaké plusy a minusy to pro oba kluby znamená?
Pavel Hoftych: To, že jsme postoupili do základní skupiny je obrovský plus jak z finančního hlediska, tak z hlediska prestiže. Kluci a my všichni můžeme absolvovat velmi kvalitní duely, sice bez podpory diváků, což je škoda, ale i tak... Minus je, že se nám budou teď hlavně v konci podzimní části kumulovat zápasy, ale máme dost široký kádr na to, abychom se s tím porvali.

V příštím týdnu vás čeká odveta s Hoffenheimem. Co říkáte na koronavirové problémy v jeho týmu?
Pavel Medynský: Řekl bych, že jakou situaci jsme zažili my, v takové se nachází teď Němci. Jde o problémy, které tato doba přináší. K třetímu zápasu základní skupiny odcestovalo torzo našeho týmu a to samé pak do Teplic, kde se nám podařilo vyhrát. Jsme hrozně rádi, že dostali šanci hráči z celého kádru a prokázali, že mají svou kvalitu a musíme s nimi počítat. Hoffenheim má natolik široký kádr, aby se s tím byl schopný vyrovnat. Nemusí být sice v top výši a kvalitě, ale i když bude hrát „druhá garnitura“, stejně půjde o stejné mužstvo, které hraje na špici Bundesligy. Nevidím v tom pro nás extra výhodu, naopak hráči, kteří nehrají, se budou chtít ukázat trenérovi a hrabat na tisíc procent. Jen nemusejí být tolik sehraní a mít automatismy. Nevidím v tom však výhodu, zápas bude zase o nás a o tom, co budeme schopni předvést hlavně do ofenzivy. Určitě chceme předvést lepší hru, než jsme předvedli naposledy, i když s následky pozitivních testů...


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC AAA Auto
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact