FC Slovan Liberec | Tři body byly na dosah, chtěli jsme vyhrát, netajil se zklamáním Sadílek
Menu Další Zavřít Zavřít
21.02.2021

Tři body byly na dosah, chtěli jsme vyhrát, netajil se zklamáním Sadílek

Šimon Knopp
Karviná/Liberec - Slovan se ve 20. kole FORTUNA:LIGY představil na půdě Karviné. Proti celku z Moravskoslezského kraje se Slovan dostal do vedení díky brance Rondiće, ovšem za domácí rychle odpověděl Herc a oba celky se rozešly remízou 1:1. „Hrábli jsme si zase na dno, tak jako každý zápas, bohužel to nevyšlo,“ hodnotil nerozhodný výsledek Sadílek.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas? Není remíza zklamáním?
Chtěli jsme tady vyhrát. Nálada v kabině je taková, že tři body byly na dosah. Podle mě ve druhé půli vystřelili domácí pouze jednou na bránu, měli jednu nebezpečnou situaci, a ta byla gólová. Ze začátku zápasu jsme byli aktivnější, poté se to začalo vyrovnávat. Nesbírali jsme tolik odražené míče a chtěli jsme to do druhé půle zlepšit. Po změně stran jsme měli několik šancí, kdy jsme mohli gól přidat.

Co říci k tvé velké šanci v úvodu druhé půle? Nečekal jsi, že míč skončí v síti?
Viděl jsem, že centr jde na bližší tyč. Podvědomě jsem se chystal na odražený balón. Nakonec to „vyplavalo“ na druhé straně, gólman Bolek mi zmenšil úhel a nezbylo tam tolik prostoru. Chtěl jsem ho prostřelit na bližší tyč, ale bohužel mi to vyrazil.

Co dnes chybělo kromě proměněných šancí k tomu, abychom si odvezli všechny tři body?
Já si myslím, že hlavní důvod jsou ty šance. Možná v první půli větší aktivita nahoře. Reagovali jsme pozdě na dlouhé míče a špatně předvídali, kam míč dopadne. I díky tomu byla Karviná více „na koni“. Neviděl jsem žádný jiný důvod... Hrábli jsme si zase na dno, tak jako každý zápas, bohužel to nevyšlo.

Jak se dnes dařil náš herní styl? Několikrát se otevřely prostory a byla šance k rychlým brejkům, které jsou pro nás typické...
Chtěli jsme toho využívat, věděli jsme, že stopeři Karviné jsou dobří a důrazní v soubojích, ale chybí jim rychlost. Díry v obraně byly, v první půli toho šlo asi využívat více a v druhé z toho padl náš jediný gól...

Karviná se řadí k nejvyšším týmům v lize, bylo těžké se prosadit ve vzdušných soubojích?
Všiml jsme si toho, především v první půli. Když Ronďák (pozn. red. Rondić), který v tréninku vyhrává všechny hlavičky, měl obtíže vyhrát výškové souboje. Určitě to pro nás bylo nepříjemné.

Jaký byl dnes terén?
Terén je normální na tu dobu, která panuje. Začíná se oteplovat, tak snad to bude lepší a lepší. Ale myslím si, že kombinačně jsme na to měli. Byly situace, kdy jsme dokázali podržet balón. Nesváděl bych nic na terén, ten je asi všude stejný...

V dalším zápase nás čekají Pardubice, další nelehký soupeř... Co bude potřeba změnit, abychom proti nim zvítězili?
Musíme být aktivní po celý zápas, udržet tempo devadesát minut. Kondičně jsme na to připraveni, je to pouze o hlavě, jak kdo se dokáže nahecovat. Poté si myslím, že jsme pro každého soupeře hodně nepříjemný celek.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Crytur
Mediální partneři
rtm plus eFotbal