FC Slovan Liberec | U8 OVLÁDLA SPORTIMA CUP - VIDEO
Menu Další Zavřít Zavřít
22.01.2020

U8 OVLÁDLA SPORTIMA CUP - VIDEO

Mikuláš Borkovec
Od pátku do neděle proběhl v Městské hale v Jablonci nad Nisou jedinečný fotbalový turnaj, kterého se účastnily týmy základních škol, fotbalové naděje kategorií U7, U8 a U9. Kamarádi z kategorie U8 celý turnaj vyhráli. Níže přikládáme také video, které obsahuje penaltový rozstřel z finálového utkání. Rozhodující penalta libereckého Tomáška tak rozhodla o zlatých plackách pro naše kluky.

Kategorie U7 se daného turnaje zúčastnila již v pátek, ostatní kategorie až v nedělním program včetně vítězného týmu U8. Kluci ve finálovém utkání porazili po penaltovém rozstřelu domácí tým z Jablonce.

HODNOCENÍ TRENÉRA

PETAR GRUJOSKI

Formát turnaje byl poměrně netradiční, můžeš nám přiblížit konkrétněji, jak daný turnaj probíhal?

"Ano, formát tohoto turnaje byl lehce odlišný. Hlavní zápas se hrál 3+1, hraný čas byl 12 minut na umělé trávě. Před každým zápasem se odehrál mini zápas 1x1 ve fotbalové kleci, kdy každý hráč dostal 90 sekund, aby ukázal svoje technické dovednosti."

Na jaké týmy jste v průběhu turnaje narazili?

"Los nás zařadil do skupiny B, kde jsme se střetli s TJ Spartak Smržovka, FK Rumburk a FK Velké Hamry. Kluci všechny zápasy zvládli a vybojovali si první místo ve skupině. V další fázi turnaje jsme narazili v semifinále na Ruprechtice a ve finálovém souboji jsme v malém severočeském derby porazili FK Jablonec po penaltovém rozstřelu."

Napadá tě alespoň jeden moment, za který bys chtěl své svěřence pochválit?

"Každopádně nebyl pouze jeden moment, za který bych kluky pochválil, ale pokud bych měl vyzdvihnout jeden, tak určitě finálový souboj mezi Slovanem a Jabloncem, který kluci neskutečně odmakali a nezabalili zápas za stavu 0:2 pro soupeře. Zabrali a díky svému nasazení a chuti zvítězit minutu před koncem vedli 3:2. V závěru ale Jablonec skóre srovnal a šlo se na penaltový rozstřel, kde kluci ukázali silné nervy a dokázali Jablonec porazit 3:2 a vypojovat si zlaté placky na tomto turnaji."

Z videí z akce jsem postřehl, že jste měli opravdu kvalitní podporu z hlediště. Bylo znát na hráčích, že podporu od diváků vnímají?

"V první řadě obrovská pochvala pro naše rodiče, kteří jsou takto připraveni na všechny naše zápasy a turnaje. Pochvalu zaslouží i ostatní fanoušci, kteří byli slyšet od začátku až do konce a povzbuzovali svoje svěřence, co jim síly stačily. Samozřejmě je to velké povzbuzení pro kluky, kteří to vnímají velice pozitivně a věřím, že zážitek z této akce si kluci ponesou po celý život."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Nisa Liberec
Mediální partneři
rtm plus eFotbal