FC Slovan Liberec | V osmifinále MOL Cupu budeme ve středu hostit České Budějovice
Menu Další Zavřít Zavřít
02.03.2021

V osmifinále MOL Cupu budeme ve středu hostit České Budějovice

Ondřej Marko
Liberec – Po necelých třech týdnech je na programu opět utkání v MOL Cupu. Výhra po prodloužení nad Viktorií Žižkov nás posunula do osmifinále, kde se utkáme s Českými Budějovicemi. Naposledy jsme s nimi v poháru vypadli, a to také v osmifinále, nicméně je to už téměř 15 let. Bude se nám tentokrát dařit lépe? Hrajeme ve středu doma od 17:00.

SK Dynamo České Budějovice – V osmifinále poháru bez jediného zápasu

Jihočeský klub se do osmifinále MOL Cupu dostal bez boje. Jejich první soupeř, divizní tým Baník Most-Souš odstoupil kvůli povinnému testování na koronavirus a hrozbě karantény pro celý tým. Dynamo tedy vyhrálo kontumačně. Dalším soupeřem mělo být třetiligové Ústí nad Orlicí, nicméně i to odmítlo podstoupit testy na covid. České Budějovice se tak do osmifinále poháru dostaly bez jediného odehraného duelu.

Co se týče jarního působení svěřenců trenéra Horejše, tak zatím stihli odehrát osm soutěžních utkání. Přičemž čtyřikrát zvládli zvítězit (nejdůležitější byla výhra nad Baníkem), třikrát remizovat a pouze jednou prohrát. Budějovice se aktuálně nachází na desáté ligové příčce, nicméně shodný počet bodů (30) má také Ostrava a Olomouc. Na první čtyřku jim chybí devět bodů.

Nejlepším střelcem Jihočechů je momentálně bosenský pravý bek Benjamin Čolič. Ze 16 zápasů se trefil již šestkrát, a k tomu jednou na gól přihrál. Druhým nejlepším kanonýrem je záložník Patrik Brandner, s pěti góly a třemi asistencemi. Nejvíce přihrávek na gól si připsal Petr Javorek, který má čtyři, k tomu však ještě dvakrát skóroval. Jednu asistenci si připsal i Ubong Ekpai, který u nás v Liberci hostoval v sezoně 2016/17.

Náš středeční soupeř naposledy hrál v sobotu, a to s Bohemians v Ďolíčku. V utkání vyzkoušely Budějovice jiné rozestavení se třemi stopery a dvěma útočníky. První branka padla až ve druhé půli, kdy se trefil pražský Bartek. Domácím však vedení vydrželo pouhých sedm minut, když z penalty vyrovnal Čolič. Konečný stav byl 1:1.

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Neděle 28. února 2021

FC Slovan Liberec – Vysoká porážka Pardubic v posledním utkání

Náš tým se do osmifinále poháru dostal přes Viktorii Žižkov. Hráli jsme sice doma, nicméně kvůli vydatnému sněžení a teplotě pod bodem mrazu jsme museli hrát na umělce v Doubí. V zápase se v závěru prvního poločasu trefil Faško, vedení jsme však uhájili jen do 53. minuty, kdy vyrovnal Bazal. V základní hrací době již branka nepadla, a tak se muselo do prodloužení. Zde byl již úspěšnějším celkem Slovan, protože v rozmezí čtyř minut dali branky Koscelník a Rondić.

Náš poslední ligový souboj s Českými Budějovicemi nepřinesl vyloženě atraktivní fotbal. Celé utkání bylo poměrně chudé na střelecké pokusy (celkově 7 ku 2). Přesto jsme měli nějaké šance, bohužel jsme žádnou z nich neproměnili. V závěru dostal červenou kartu obránce Skovajsa, zápas ale i tak skončil bezbrankovou remízou.

V českém poháru se oba týmy naposledy setkaly před téměř 15 lety. Také se jednalo o osmifinále a také jsme hráli doma. Tenkrát na podzim 2006 jsme však bohužel vypadli po prohře 1:2. Jedinou naši branku vstřelil bývalý slovenský reprezentant Peter Šinglár.

Po páteční vysoké výhře nad Pardubicemi se na první pozici v počtu asistencí našeho klubu posunul Pešek. Se čtyřmi tak předběhl Mosqueru, který má doposud tři. Nejlepším kanonýrem i nadále zůstává Rabušic, který má sedm zápisů.

Výkop je naplánován na středeční 17. hodinu a hrát se bude před kamerami ČT Sport.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Realmont
Mediální partneři
Hattrick rtm plus