FC Slovan Liberec | VIDEO: Museli jsme připravit sami sebe, říká Hoftych před odvetou s Hoffenheimem
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2020

VIDEO: Museli jsme připravit sami sebe, říká Hoftych před odvetou s Hoffenheimem

Redakce
Liberec – Naše mužstvo je z největších koronavirových potíží venku, v tréninkovém procesu však někteří hráči stále dohánějí manko. Nákaza se nevyhnula ani bundesligovému soupeři, ten by však podle trenéra Pavla Hoftycha situací příliš být ovlivněný neměl. „Mohou mít některé absence, ale roli to hrát nebude. Každý hráč v kádru Hoffenheimu je špičkový, o podcenění z jejich strany nemůže být řeč,“ komentoval kouč Slovanu.

Na první zápas s Hoffenheimem odcestovala improvizovaná sestava, která soupeři podlehla 0:5. Teď Slovan čeká jiná bitva. Hrát bude ve známém prostředí na stadionu U Nisy, koronavirovou nákazu navíc hráči doléčili. Poslední týden se mimo jiné tým věnoval dotrénování fyzičky. „Zápas s Jabloncem jsme si vyhodnotili. Soupeř byl živější, důraznější i kvalitnější. Chyběl nám důraz v soubojích a agresivita,“ uvědomoval si Pavel Hoftych.

„Trochu nás dohonila koronavirová pauza, u hráčů měla různý průběh, spoustě chyběla herní praxe. Do zápasu se dostali po měsíci. Doufám, že po týdnu tréninku budeme dál,“ pokračoval kouč. Slovan načíná druhou polovinu základní skupiny Evropské ligy, na kontě má zatím tři body po výhře nad Gentem (1:0).

Realizační tým si uvědomuje, že ani přes stoprocentní bilanci nadcházejícího soupeře v Evropské lize nemůže být o podcenění ani řeč. „Jsou to Němci a i kdyby jim někteří hráči vypadli, zásadní změna v pojetí hry nepřijde. Víme jen, že zůstávají během středy v Drážďanech a k nám přijedou až na zápas, což ale duel neovlivní. Chystáme se zkrátka na špičkového bundesligového soupeře.“

Těšit může skutečnost, že se do týmu vrací rychlí křídelní hráči Jakub Pešek, Jan Matoušek a Jhon Mosquera. „Máme zdravý respekt, hrát musíme s určitým taktickým záměrem. V prvním vzájemném zápase to byla trochu beznaděj, směrem nahoru jsme neměli naše brejkové hráče, chybělo řešení… Věřím, že teď budeme silnější,“ uzavřel Hoftych.

Kompletní rozhovor si můžete poslechnout v níže přiloženém videu:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny ITADECO
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus