FC Slovan Liberec | VIDEO: Po Gentu jsme se neutápěli v euforii, říká Marek Čech. Jak vzpomíná na Crvenou zvezdu?
Menu Další Zavřít Zavřít
26.10.2020

VIDEO: Po Gentu jsme se neutápěli v euforii, říká Marek Čech. Jak vzpomíná na Crvenou zvezdu?

Redakce
Liberec – Po zápase v Gentu nebylo příliš času na oslavy, základní skupina Evropské ligy totiž pokračuje už tento týden zápasem v Srbsku. Slovan vyzve Crvenou zvezdu Bělehrad, kterou si trenér brankářů Slovanu Marek Čech velmi dobře pamatuje z dvojzápasu Poháru UEFA v sezoně 2006/2007. Co na konto nadcházejícího soupeře řekl a jak to tenkrát bylo?

„Vybavuji si z tehdejší doby strašně moc věcí. V létě jsme hráli s zvezdou přátelák a dopadl špatně. Trenér Víťa Lavička tenkrát úmyslně postavil druhou sestavu. Myslím, že i to nakonec mělo vliv na to, že nás v Poháru UEFA podcenili. Vyřadili jsme je, i když byli jasní favorité," vzpomínal Marek Čech, který odchytal oba zářijové zápasy roku 2006 a výrazně týmu pomohl k výhrám 2:0 a 2:1.

„Na jejich obrovském stadionu měli jeden sektor za bránou vyhrazený ultras fanoušci. Připravili obrovský banner, takže si ani nevšimli, že jsme dali ve druhé minutě (Jiří Bílek) gól. Asi v desáté minutě, když ho sundali, začali hrozně pískat," pokračoval Čech.

Že by se Slovan opájel euforií po vítězstvím nad belgickým Gentem rozhodně nehrozí. S Filipem Nguyenem, který udržel při výhře 1:0 čisté konto, realizační tým rozebíral nedostatky. „Neutápěli jsme se v radosti. Filip nám v zápase pomohl, projeli jsme si všechny momenty a těšíme se na další utkání."

Zbytek rozhovoru si můžete pustit ve videu přiloženém níž:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Pepsi
Mediální partneři
Rengl Beat radio