FC Slovan Liberec | Václav Hladký: Pokud chceme hrát nahoře, musíme tyto zápasy zvládat
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2018

Václav Hladký: Pokud chceme hrát nahoře, musíme tyto zápasy zvládat

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Teplice nepatří zrovna k oblíbeným soupeřům Slovanu. Minulou sezónu jsme oba zápasy prohráli. Tentokrát to byla remíza 2:2. I přesto panovala po zápase nespokojenost s výsledkem. "Je to pro nás ztráta. Měli jsme moře příležitostí na vstřelení vítězného gólu," neskrýval zklamání brankář Hladký.

Remizovali jsme doma s Teplicemi 2:2. Jaké jsou pocity?

Jsme nespokojení. Doma chceme vyhrávat. Myslím si, že to jsou ztracené body, protože jsme měli moře příležitostí na vstřelení gólu. Určitě to je pro nás ztráta.

Co chybělo ke vstřelení vítězného gólu?

Určitě finální přihrávka. My obléháme soupeře 70 minut. Lítá to tam zleva doprava a naopak. Párkrát měli velké štěstí, že jsme to neprostřelili. Chybí také moment překvapení. Netradiční řešení. Nějaké zaseknutí pod sebe, přihrávka, oblouk. Ne to jen stereotypně rvát do vápna. Trošku to něčím změnit a překvapit soupeře. Je to naše nekvalita.

Fyzický fond je ale na velmi dobré úrovni, že?

Naběháno máme, ale jenom to nám zápasy nevyhraje. Musíme k tomu přidat správná řešení.

Jak jsi viděl první gól Teplic?

Teplice dobře zahrály standardku. Hráče jsme měli pokryté. Vaněček je ale takový golem a je těžké s ním svádět souboje. Vyřešil to pro něj dobře.

Po tomto gólu jsme reklamovali faul. Viděl jsi to stejně?

Kluci na hřišti říkali, že to byl faul. Z lavičky říkali to samé, ale já v tu chvíli koukám na útočníka a na balón a už nevidím, jestli se tam faulují nebo ne.

Co se stalo u druhého inkasovaného gólu? Nedorozumění s obranou?

Tam nebylo nedorozumění. Spíše bych řekl špatné postavení. Víme, že hrají dlouhé balóny na Vaněčka. Máme to pokryté, ale musíme ho zdvojovat. Když mu hodí dlouhý balón přímo na prsa, tak je to pro Káfu (Ondřej Karafiát pozn. red.) hrozně těžké. On si ho chytře podržel a obtočil se kolem něj. Já sem se snažil mu zmenšit úhel a vytěsnit mu to. Bohužel mě prostřelil. Měl štěstí, že se to odrazilo do vzduchu za mě a nikdo nedobíhal a nevykopl míč pryč.

Trenér říkal, že jsme se připravovali hlavně na Vaněčka. Proč se nepovedlo ho uhlídat?

Samozřejmě jsme se připravovali nejen na Vaněčka, ale na celé Teplice. Myslím, že nás v ničem nepřekvapily. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že mají silné protiútoky. Paradoxně z protiútoku nám nedali gól. Pak přijdou dvě standardní situace, respektive aut a standardka z hloubi pole a my dostaneme dva góly. Pak vypadáme jako blbci. Z našeho pohledu určitě zklamání, ale neřekl bych, že jsme na ně nebyli připravení.

Standardní situace nám zatím dělají problémy v této sezóně.

Nemyslím si, že je to náš největší problém. Když se budeme bavit o té z hloubi pole, tam záleží hrozně na tom, jak to soupeř kopne. Když to kopne dobře, těžko se s tím něco dělá.

Po rozích máme v obraně také problémy. Naopak útočné nám zatím nevycházejí. Čím si to vysvětluješ?

Letos jsme z rohu soupeře gól zatím nedostali. Může to být i výškou hráčů. To je spíše na detailní rozbory. Záleží, jak to hráč kopne, potom hraje roli i štěstí, kam se míč odrazí. Z ofenzivních standardek zatím moc nebezpeční nejsme. Na tom musíme určitě pracovat.

Po třech kolem máme 4 body. Je to hodně nebo málo?

Kdybychom měli šest, panovala by spokojenost. Čtyři jsou takový střed. Teplice sice nejsou náš oblíbený soupeř, ale pokud chceme hrát nahoře, tak tyto zápasy musíme zvládat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Pytloun
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls