FC Slovan Liberec | Vůbec jsme nehráli náš fotbal, jak bychom chtěli, litoval prvního poločasu Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2018

Vůbec jsme nehráli náš fotbal, jak bychom chtěli, litoval prvního poločasu Karafiát

Šimon Knopp
Liberec - V pátém kole FORTUNA:LIGY se Slovan utkal s Bohemians 1905 a znovu musel před zraky domácích fanoušků dotahovat skóre, nakonec z toho byla jen remíza 1:1. Asistenci na gól Elvise obstaral, trochu netradičně, Ondřej Karafiát. "Podařilo se mi vystihnout přihrávku na útočníka, předskočil jsem ho a poslal jsem levačkou nahrávku na dobře nabíhajícího Elvise," popisoval celou situaci mladý obránce.

Jak hodnotíš remízu 1:1? Sice Bohemka U Nisy ještě nevyhrála, ale dnes k tomu neměla daleko...

Dneska bych hodnotil zvlášť oba dva poločasy. Po prvním to vypadalo, že jsme měli trochu svázané nohy, zdálo se, že Bohemka bude mít k vítězství blíže. Ale ve druhé půli jsme se zvedli a hráli o dost lépe. Samozřejmě, Bohemka měla příležitosti, my jsme nastřelili tyč a byly tam i další nebezpečné momenty. Myslím si, že remíza je asi spravedlivá.

Co chybělo v prvním poločase, co bylo špatně?

Byli jsme převážně na balónu, ale chyběla tomu nějaká nabídka od hráčů. Možná i trochu nervozita, těžké nohy, nedařilo se nám příliš s míčem. Bohemka vyčkávala a poté hrozila z brejků, jeden se jim podařilo využít a my jsme obdrželi branku. Těžko říct, co se v první půli stalo. Vůbec jsme nehráli náš fotbal, jak bychom chtěli, lidé pískali... Nedokážu si to vysvětlit, proč byl první poločas tak špatný.

Poté přišlo zlepšení, což se dalo poznat i z povzbuzování fanoušků... Byla nějaká bouřka v kabině o přestávce?

Trošku ano, musela být. Protože ten první poločas jsme opravdu nehráli dobře. Naštěstí jsme poté dali branku a zase to začali být naši fanoušci. Druhý poločas se jim musel líbit více, i když Bohemka se taky dostala do nějakých příležitostí... I proto si myslím, že dnešní výsledek je asi spravedlivý.

Podařilo se ti skvěle vyvést míč a následně i nahrát Elvisovi na branku, můžeš tu situaci nějak popsat?

Nevím, co se tam přesně stalo. Jeden z hráčů Bohemians ležel na zemi, mohli zahrát míč do autu, ale neudělali to. Podařilo se mi vystihnout přihrávku na útočníka, předskočil jsem ho a poslal jsem levačkou nahrávku na dobře nabíhajícího Elvise. On si míč píchnul dopředu a před gólmanem krásně zakončil. To bylo super, podařilo se mu naskočit do zápasu a vstřelit rychle gól. Škoda, že jsme nepřidali i druhého.

Uvažoval si o tom, že bys zakopnul míč před gólovou situací?

Já jsem si toho pořádně všimnul, až když jsme se radovali, když ho odnášeli na nosítkách. Musím říci, že při tom jsem to nezaregistroval. Zakopnout jsem to nemohl, protože jsem o tom nevěděl. Ale možná to bylo způsobeno i nezkušeností hráče z Bohemians, kdyby to kopnul pryč, tak by se nic nestalo. On dal špatnou přihrávku, kterou jsem vystihl, a takhle to dopadlo.

V prvním poločasu jsi tam měl ještě jeden zajímavý moment, střela asi z 35 metrů, kolik tomu chybělo?

No, šlo to doprostřed. Kdyby střela mířila o něco níž a do strany, tak si myslím, že s tím mohl mít brankář problémy. Byla to velká rána, diváci se možná trochu vzrušili, ale to bylo tak všechno.

V šesté minutě byla zajímavá možnost v podobě přímého kopu. Nakonec ji kopal Roman Potočný, nepustil tě k tomu?

Domlouvali jsme se s Romanem, on podobné situace na tréninku trefuje do šibenice a zahrává je suprově. Nevím, co se stalo, někoho trefil, šlo to po zemi. Škoda.

Co situace na konci zápasu, údajný ofsajd Bohemky?

Vůbec nevím, byla tam standardka a poté vrácený balón. Myslím, že jsme to vytlačovali, nevím.

Jak nepříjemné je sbírat bod po bodu? Protože v tabulce k moc velkému posunu nahoru nedošlo...

Ano určitě, takhle to nechceme. Měli jsme před tímto zápasem mít o čtyři body víc. Měli jsme porazit Teplice a vyhrát v Opavě. Je to nepříjemné a budeme dělat všechno proto, aby se to zlepšilo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Niosport
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region