FC Slovan Liberec | Záložník Radim Breite přestupuje do olomoucké Sigmy
Menu Další Zavřít Zavřít
20.02.2020

Záložník Radim Breite přestupuje do olomoucké Sigmy

Klub
Liberec - Záložník Radim Breite přestupuje do olomoucké Sigmy. V dresu Slovanu nastoupil během čtyř let dohromady k 117 ligovým zápasům, ve kterých zaznamenal deset branek.

"Vzhledem k vysoké konkurenci uprostřed zálohy, kde máme k dispozici vícero kvalitních hráčů, včetně zahraničních reprezentantů, nebyla vytíženost Radima Breiteho taková, jakou by si představoval, a po zápase na Spartě projevil zájem odejít, čemuž jsme se rozhodli vyhovět," řekl k transferu trenér Pavel Hoftych. Sportovní ředitel Zdeněk Koukal ho doplňuje: "Sigma projevila největší zájem a akceptovala naše podmínky. Děkujeme Radimovi za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře."

Radim Breite přišel do Liberce v únoru 2016 z Teplic, opačným směrem za něj tehdy zamířil Daniel Soungole. V týmu se postupně vypracoval až na kapitána, ale v probíhající sezóně se už ne vždy vešel do základní sestavy, jako tomu bylo i v prvním jarním duelu, kdy jsme zvítězili na půdě pražské Sparty. Poslední ligový zápas za Slovan odehrál v prosinci proti Karviné (3:0) a připsal si při něm gól.

Dohromady pod Ještědem odehrál celkem 117 ligových utkání, v nichž si připsal deset branek a pět asistencí. Nejpovedenější byla z pohledu osobních statistik sezona 2016/2017, kterou ukončil se třemi góly a dvěma asistencemi. Breite mimo jiné zasáhl se Slovanem ve stejném ročníku i do předkol a následně základní skupiny Evropské ligy.

Zkušený defenzivní záložník přestupuje do olomoucké Sigmy, kde se setká mimo jiné s bývalým libereckým krajním obráncem Milanem Kerbrem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Naše pekárna
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec