FC Slovan Liberec | Zlepší si hráči Slovanu po Spartě náladu v Brně?
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2018

Zlepší si hráči Slovanu po Spartě náladu v Brně?

Redakce
Liberec - Fotbalisté Slovanu dostanou příležitost spravit si chuť po dvou neúspěšných ligových zápasech s Duklou a Spartou, když vyrazí bojovat do Brna, kde se pokusí postoupit přes druholigovou Zbrojovku. Zápas třetího kola MOL Cupu začne ve středu od 18 hodin na stadionu Srbská - Královo Pole.

Zbrojovka se zlepšuje

Brňané jsou po devíti zápasech Fortuna národní ligy na deváté příčce s třemi výhrami, třemi remízami a stejným počtem porážek. Vstup do ročníku neměla Zbrojovka nejlepší, ale postupem času výsledkově pookřála. Z posledních pěti zápasů brala body ve čtyřech případech, dvakrát dokonce vyhrála.

Po ne zcela povedeném startu ročníku tým převzal nový trenér Pavel Šustr. Kádr opustili v předsezoním období například Stanislav Vávra, Tadas Kijanskas, Jakub Kučera, Tomáš Pilík a Jan Polák s Martinem Juharem. Naopak z Karviné vyztužil středové řady Zbrojovky Pavel Eismann, ze Zlína zase přišel Robert Bartolomeu. Ještě předtím do Brna zamířil Lukáš Magera.

Zapomenout na Spartu a postoupit přes Brno

Naše mužstvo odehrálo v sobotu nepovedený zápas na trávníku pražské Sparty. Na Letné čtyřikrát inkasovalo, o jediný zápis Slovanu se postaral krásně zahraným přímým volným kopem Roman Potočný. Po reprezentační přestávce svěřenci trenéra Zsolta Hornyáka nevybojovali ani bod, proti Brnu budou mít však šanci na reparát v MOL Cupu.

„Brno je kvalitní soupeř, i když teď hraje druhou ligu. Musíme podat kvalitní výkon a hlavně postoupit dál v soutěži. Doufám, že se to v ofenzivě zlomí. Snad se klukům povede a společnými silami to otočíme. Věřím, že když dáme gól, přidáme i další. Je to ale otázka týmového ducha a toho, jak budeme naladěni na duel," prozradil Zsolt Hornyák před pohárovým utkáním.

Cesta pohárem? Prozatím jasná!

Brno má za sebou v MOL Cupu už dva zápasy. V prvním kole porazilo Žďár nad Sázavou dvěma brankami v druhé půli 2:0, pak přehrálo stejným poměrem i nedaleké Rosice. V obou zápasech se trefili dva různí střelci, jednou pomohl Zbrojovce vlastní gól soupeře.

Slovan odehrál jediný zápas, a to úspěšně. Štěchovice, přemožitele Turnova, rozstřílel 5:1 a zásluhou branek Ševčíka, Hybše, Peška, Kačaraby a Koscelníka si připsal hladký postup. Naše mužstvo se v předchozích třech ročnících probojovalo do čtvrtfinále. V sezoně 2014/2015 se dokonce stalo vítězem.

Ještě v lize Slovan sehrál se Zbrojovkou poslední zápas 16. března 2018 v Liberci. Tehdy naše mužstvo vyhrálo 2:0 dvěma brankami Matěje Pulkraba. Z celkových 48 zápasů brali Liberečti výhru jednadvacetkrát, Zbrojovka slavila čtrnáctkrát a třináctkrát utkání nenašlo vítěze.

V rámci MOL Cupu sehráli modrobílí s Jihomoravany celkem tři zápasy. V osmifinále sezony 1999/2000 zvítězili 3:1, v semifinále ročníku 2007/2008 zase celkově 4:3 (2:2, 2:1). Slovan následně podlehl ve finále Spartě 3:4 na penalty (0:0).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Databox
Mediální partneři
eFotbal Beat radio