FC Slovan Liberec | „Je to pořád dokola, nedokážeme proměnit šance,“ smutnil po další remíze kapitán Breite
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2018

„Je to pořád dokola, nedokážeme proměnit šance,“ smutnil po další remíze kapitán Breite

Šimon Knopp
Liberec – V sedmém kole FORTUNA:LIGY na Slovan čekal rozjetý a sebevědomý Baník. Někteří možná čekali, že se bude jednat o bitvu, ve které padne hodně gólů (i protože Baník doposud skóroval v každém zápase). Ale dnešní zápas branku fanouškům nenabídl. „Moc dobrá podívaná pro diváka to nebyla, s tím souhlasím,“ věděl po zápase Breite.

Již začátek zápasu mohl napovědět, že pro Slovan toto utkání nebude nic jednoduchého. Baník od prvních minut zodpovědně bránil a pro liberecké bylo složité si vytvořit nebezpečnější šance. S hrou v prvním poločase nebyl úplně spokojený ani zkušený středopolař. „Nepřišlo mi to dobré, pár ztrát jsme tam měli. Nechceme hrát žádnou nakopávanou, snažíme se hrát po zemi. Někdy to nevyjde, to je prostě fotbal.

Do druhé půli vběhli liberečtí o něco aktivněji a začali si vytvářet i větší příležitosti. Jednou se modrobílým povedlo dotlačit míč za záda Laštůvky, ale branka nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení Malinského. Ovšem více mrzela hlavička Oscara, která celé situaci předcházela. Protože liberijský záložník byl sám a měl i čas si svoje zakončení připravit. „To se budeme bavit neustále dokola. Nebudeme házet něco na Oscara, to je jeden, druhý, třetí… Další zápas doma, kdy se trápíme s koncovkou,“ věděl Breite, že chyba je ve všech hráčích.



V závěru zápasu se příliš mnoho nestalo. Baník reagoval na liberecká ofenzivní střídání spíše posílením obranné linie prostřednictvím stopera Procházky. Jak řekl i trenér Páník, bod pro Ostravu je z tohoto utkání cenný. Ovšem liberečtí zdaleka nebyli tak spokojení. „Máme jeden bod, myslím si, že jsme na tři měli. Ale mohli jsme klidně prohrát po šanci Diopa. Měli jsme asi více šancí, ale nedali jsme branky. Fotbal se hraje na góly a my zase nedokázali skórovat…“

To, že utkání nebylo příliš kvalitní pro diváka, potvrdil i domácí kapitán. „Možná, kdyby to bylo 2:2, tak každý řekne něco jiného. Tím, že nepadl gól, tak to lahůdka pro diváka moc nebyla.“Někteří možná doufali, že po úspěšném utkání v Příbrami bylo prokletí koncovky konečně prolomeno, avšak dnešní zápas ukázal, že stále něco chybí. „Minulý týden v Příbrami nám to tam spadlo, to je super, ale dneska to nebylo stejné,“ ví Breite. Naštěstí budou moci hráči během následující reprezentační přestávky dopilovat nedostatky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební DPMLJ
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rengl