FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Most 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít

7.kolo, neděle 17.9.2006
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(1:0)
FK Baník MostFK Baník Most
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek, I. Hodúr (77. Hocheister), J. Bílek, J. Ančic (79. Pudil) - J. Holenda (73. Pospěch), J. Blažek
FK Baník Most: M. Vaniak - O. Prášil, A. Pikl, A. Hainault, M. Zbončák (75. Brezina) - P. Jendruščák (85. Macek), J. Škoda, T. Pilař (75. Schut), J. Procházka, M. Gašparík - T. Pešír
Branky: 45. Papoušek, 69. Papoušek, 86. Pospěch ŽK: Zbončík, Prášil, Procházka. Rozhodčí: Jára - Filípek, Pokorný, Douda.
Diváci: 5428

Reportáž

Trenér Lavička nechal odpočívat Frejlacha s Pudilem. Do základu se naopak vrátila naše stabilní stoperská dvojice Zápotočný-Košťál. Druhý jmenovaný dnes oslavil šestadvacáté narozeniny. A nebyl sám, náš zkušený bek Tomáš Janů se dožil Kristových let. Vysoké vítězství se jim tak stalo tím nejlepším dárkem.

Slovan se však opět nerozjížděl nejsuverénněji. Počátek utkání byl plný nepřesností a zbrklostí. Soupeř velmi dobře bránil a náš tým do šancí nepouštěl. Až ve 22. minutě tak přišla první velká příležitost. Ančic zleva nacentroval před branku, kde číhal Jan Blažek a ten z voleje trefil břevno!

Poté se hra opět rozkouskovala a naši hráči místy nevěděli, co mají na kompaktní obranu hostí vymyslet. Až v nastaveném čase první půle jsme tak mohli slavit branku. I když ta byla spíše než vypracovaná, šťastná. Zápotočný zahrával přímý volný kop, ten však zblokovala mostecká zeď, odražený balon se dostal k papouškovi, který skákavou střelou poslal Slovan do vedení. Vzápětí bylo první dějství ukončeno.

Začátek první půle se nesl ve znamení aktivity Mostu. Kopal hned několik rohových kopů za sebou a několikrát nebezpečně hlavičkoval. Například ve 48. minutě Jendruščák. Poté snaha mosteckých utichla a hra se dostala zase do starých kolejí, Slovan se snažil, ale příliš se nedařilo. Větší šance přišla až v 65. minutě, kdy se Blažek protlačil ke krásně naservírovanému Ančicově míči a hlavou ho trefil pouze tak, že nechal vyniknout Vaniaka.

Nedlouho na to však zamířil opět Papoušek. A jeho nádherná technická střela z dvaceti metrů zaplula do růžku Vaniakovy brány! Následujících deset minut byla hra rozkouskovaná častým střídáním, našim fotbalistům to však nebránilo ve zvýšení aktivity. Ta vyvrcholila závěrečným gólem, jehož se dočkal Zbyněk Pospěch. Zamířil k pravé tyči a bravurně trefil škvíru mezi Vaniakem a trávníkem. Tentýž hráč zanedlouho spálil ještě jednu stoprocentní příležitost, jíž mu připravil Papoušek. Pospěch pak s pomocí teče vystřelil ještě jednou, tentokrát byl však bankář hostí pozorný. Utkání s příjemnou kulisou tedy skončilo poměrně vysokým vítězstvím našeho týmu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE FotbalPark Liberec
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec