FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Mladá Boleslav 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít

15.kolo, neděle 19.11.2006
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
FK Mladá BoleslavFK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, T. Frejlach (68. Holenda), D. Pudil - J. Blažek (61. Pospěch), W. Parks (74. Sales)
FK Mladá Boleslav: M. Miller - M. Palát, A. Rolko, J. Rajnoch, J. Nesvadba - J. Kysela, M. Matějovský, M. Abraham (82. Šmerda), L. Pecka - R. Holub (80. Sedláček), M. Kulič
Branky: 77. Bílek - 55. Abraham ŽK: Parks - Rajnoch, Miller. ČK: Kysela. Rozhodčí: Sippel - Maier, Hofmann, Filípek.
Diváci: 6467

Reportáž

První zahrozili hosté. Ve čtvrté minutě Kuličův centr mířil na dobře postavené Holuba s Peckou. Ani jeden ovšem balon netrefil. Poté však začala první fáze útočné smršťi, v jejímž centru se ocitl Miller. V deváté minutě se Parks zbavil obránce a prokázal své periferní vidění. Zpětnou přihrávkou na výborně postaveného Frejlacha poslal Slovan do první brankové příležitosti. Náš mladý záložník jen těsně minul Millerovu šibenici.

Hned o minutu později naši fotbalisté zahrávali přímý kop ze střední vzdálenosti. K jeho exekuci se postavil Papoušek a štiplavou střelou mířící do levého dolního rohu zaměstnal gólmana hostí. Ten ovšem jen vyrazil na dobíhajícího Zápotočného. Kapitán ale zblízka zaváhal a balon poslal nad branku.

Poté nastal krátký klid, z něhož oba týmy probudil hostující Holub. Ve 25. minutě si vyměnil v našem pokutovém území několik krátkých přihrávek s Kyselou a poté křížně vypálil těsně vedle levé Čechovy tyče. Minutu nato poslal německý arbitr hosty do deseti. Kysela u postranní čáry atakoval Bílka a musel pod sprchy. Ve 29. minutě vyslal pěknou střelu ze střední vzdálenosti Frejlach. Miller vytěsnil na rohový kop.

Ve 32. minutě střílel těsně mimo také Parks. Trefil jen boční síť. O sedm minut později se mohl zlobit Bílek. Vysílal chytrý polocentr, ten ale pouze prošel nikým nepochopen malým vápnem. První půli uzavřel tvrdým volejem těsně mimo Pudil.

Hned po přestávce posílal nadýchaný centr na zadní tyč Janů. Kapitánovi Zápotočnému se ovšem hlavička nezdařila. V 52. minutě se pak nedohodli Frejlach s Janů a navzájem si překáželi ve střele.

V 55. minutě přišel šok, prodloužený rohový kop skončil díky Martinu Abrahámovi v naší síti. Na kopačky našich fotbalistů se začala vkrádat nervozita. Až o deset minut později se naši fotbalisté oklepali a znovu začali soupeři zatápět. Ve velké šanci se ocitl Parks. Papoušek si narazil s Frejlachem, druhý jmenovaný odcentroval a kostarický reprezentant ve skluzu jen těsně minul.

Mezitím Slovan musel překonat další hrozbu. V 73. minutě se na Čecha zprava řítil Matějovský, náš gólman mu zmenšil úhel a podržel naději na zvrat.

O čtyři minuty později bylo veseleji. Krásnou táhlou střelou uklidil ze střední vzdálenosti balon k tyči Jiří Bílek. Slovan mohl i vyhrát. V 87. minutě se krásně uvolnil kapitán Zápotočný a v souboji tváří v tvář se zaskvěl gólman hostí. Vytáhl velmi dobře umístěnou střelu pod břevno. Oba týmy se tedy rozešly smírně.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh FCC
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls